canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ABDULLAYEV Maşallah Babakişi oğlu

(27.5.1950, Goranboy r.-nunun Kepenekçi k.) – Azerbaycanın Milli Qehremanı (23.6.1992).

1950-ci il may ayının 27-de Goranboy rayonunun Kepenekçi kendinde anadan olmuşdur. Onun valideynleri ermenilerin tezyiqi altında öz doğma yurdundan – Qerbi Azerbaycanın Dereleyez mahalından zorla qovulduğundan gelib bu yerlerde mesken salmışdı. O, sekkizinci sinfedek 1 saylı Goranboy şeher orta mektebinde tehsil almışdır. Sonra tehsilini fehle-gencler mektebinde davam etdirmişdir. 15 yaşlı Maşallah Goranboy Subartezian Quyularının İstismarı İdaresinde işe düzelir. Sonra Sumqayıt Alüminium Zavodu… 1969-cu ilde herbi xidmete çağırılır. O, 1971-ci ilde Kerç şeherinde ordudan terxis olunaraq Bakıya gelir ve Neft Daşlarında işe düzelir.
Maşallah Abdullayev 1973-cü ilde Bakı Beden Terbiyesi Texnikumuna qebul olunub ve buranı müveffeqiyyetle bitirir, 1975-ci ilde teyinatla doğma rayonlarına, vaxtıle tehsil aldığı 1 saylı orta mektebe müellim gönderilir. O, pedaqoji fealiyyete başladığı ilk günden müellimlerin ve şagirdlerin derin hörmetini qazanır, yeniyetmelerin idmana hevesini daha da artırır.
1991-ci il… Qedim Oğuz elinin başının üstünü qara buludlar alıb. Ehalinin dincliyi, növrağı pozulub. Ermenilerin sıx yaşadıqları Qaraçinar, Meneş, Erkec, Buzluqdan azerbaycanlılar yaşayan Zeyve, Todan ve diger kendlere basqınlar edilir. Evler yandırılır, günahsız insanlar esir götürülürdü. Bele bir tehlükeli meqamda el teessübünü çeken M.Abdullayev sinesini ireli vererek, goranboylu gencleri bir yere toplayır.
Goranboy rayonunda ermeni quldurlarına qarşı mübarizeye başlayan ilk könüllü destelerin yaradılmasında M.Abdullayevin xidmetleri evezsizdir. Bu destelerin batalyon şeklinde formalaşmasında da onun böyük xidmetleri olmuşdur. Keçmiş Şaumyan kendinin (indiki Ağcakend-red.) ermeni işğalçılarından temizlenmesinde goranboyluların yazdığı qehremanlıq salnamesine M.Abdullayevin de adı hekk olunmuşdur. Gösterdiyi cesaret, qehremanlıq onu hemyerlilerinin gözünde daha da


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Milli Qəhrəmanlarımız
»Azerbaycan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 881