canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İBRAHİMOV Mübariz Ağakerim oğlu

(7.2.1988, Bilesuvar r-nunun Eliabad k. – 18.6.2010) – Azerbaycanın Milli Qehremanı (22.7.2010, ölümünden sonra).

7 fevral 1988-ci ilde Bilesuvar rayonunun Eliabad kendinde zehmetkeş bir ailede dünyaya göz açmışdı. 1994-cü ilde Şehid M.Piriyev adına Eliabad kend orta mektebine getmiş, 2005-ci ilde oranı bitirmişdi. Ele hemin il Bilesuvar rayon Herbi Komissarlığından Milli Ordu sıralarına çağrılmışdı. O, Daxili Qoşunların Xüsusi teyinatlı bölüyünde xidmete başlayır. Qısa müddetde çavuş rütbesi alır. 2007-ci ilde ordudan terxis olunaraq bir müddet mülki işlerde çalışır. Lakin Veten sevgisi her şeyden üstün gelir. Könüllü erize yazaraq yeniden ordu sıralarına qayıdır. M.İbrahimov bir müddet Silahlı Qüvvelerin telim-tedris merkezinin gizir hazırlıq kursunda tehsil alır. Sonra ehtiyat herbi hissede xidmete gönderilir.
Mübariz burada xidmet etmek istemirdi. Yalnız ön cebhede olmağa çalışırdı. O, defelerle komandanlığa erize ile müraciet ederek, onu ehtiyat herbi hisseden ön xetde yerleşen bölmelerden birine deyişmelerini xahiş edir. Nehayet isteyine nail olur. Bir ay idi burada xidmet edirdi.
Gizir Mübariz İbrahimovu bu ön xetde getiren bir amal, bir istek idi. Veten! Millet! Torpaq!.. Onun qelbinde bir müqeddes fikir hakim kesilmişdi: «Mezlumun dostu, zalımın düşmeniyem».
Zaman etibarı ile bu, çox qısa bir vaxtdır. Ancaq bu qısa zaman kesiyinde Mübariz sözün esl menasında özünün zabitlere, esgerlere sevdire bildi. Bir sözle hamının mehebbetini qazandı.
Mübariz daxilen utancaq, az danışan, Veteni seven ve Tanrıya bağlı bir insan idi. Hemişe ehtiyacı olanlara kömek etmeyi, onlara menevi dayaq olmağı xoşlayırdı.
18 iyun 2010-cu il… Terter rayonu yaxınlığında yerleşen Şiştepe adlanan erazi.. saat 23:30-dur. Bir qrup ermeni herbiçisi ateşkesi pozaraq mövqelerimize hücuma keçir. Hemişe sengerde ayıq-sayıq dayanan Milli Ordunun esgerleri bu defe de düşmene layiqli cavab verirdi.
Gizir Mübariz İbrahimov bu döyüşde xüsusi ile ferqlenirdi. O, hücuma keçen ermeni


[1] 2 >>

Şerhler:
_-_SeReNiTy_-_ [OFF] (22.06.2021 / 00:16)
Allah rehmet etsin(
»Milli Qəhrəmanlarımız
»Azerbaycan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7527 / 1018