canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
REP

Hip-Hop (rep) musiqisi 1970-ci illerde Amerikada yaranmışdır. Ağderililer terefinden qebul edilmeyen bu musiqi növü sıxışdırılıraq tenqid olunurdu. O vaxtın musiqi mütexesisleri repin zencilerin öz içlerinde böyüyüb ele öz içlerinde de mehv olacağını söyleyirdiler. Lakin bütün bunlara baxmayaraq, qısa bir zaman çerçivesinde rep bütün Avropada yayılmağa başladı.
Azerbaycanda ise 1990-cı illerden etibaren tanınmağa başlanan bu janr xalq terefinden ele de böyük reğbetle qarşılanmamışdı. Milli Qehreman Çingiz Mustafayevin Azerbaycanda repin inkişafında, tanınmasında rolu evezsizdir. Bundan elave, Çingiz Mustafayev Azerbaycanda ilk disko-klubun yaradacısıdır. O vaxtlar klublarda Snap, Dr.Alban kimi mehşur zenci reperlerin mahnıları seslenirdi. Belelikle de, Çingiz Mustafayev zenci repinin Azerbaycana getiren ilk insan kimi adını tarixe yazdırmış oldu.
Daha sonra ise "Kasıbların mahnısı" adlı mahnısı ile Anar Nağılbaz Azerbaycan dilinde ilk repi yaratdı. 1993-cü ilde ise A.Nağılbazın kütleye teqdim olunan albomu gözlenilenden daha çox marağa sebeb oldu. Artıq bu janra her kesde maraq yaranmağa başlamışdı. Vetenperver musiqi yarışmasında qalib gelen "Deyirman" daha sonra "Ya Qarabağ, Ya Ölüm" adlı mahnısı ile populyarlıq qazandı.
Elşad Xosenin "Heyat deyişilmezdir" adlı albomu da repseverler terefinden maraqla qarşılanmışdır.
2000-ci ilde Anar Nağılbaz "Azeri Image Service" adlı layihesi ile istedadlı gencleri öz etrafına toplamışdır. Bu layiheden Azerbaycanda ilk reper qız kimi tanınan Mc.Rain repin sadece oğlanlar üçün yaranmadığını sübut etdi.
2001-2002-ci illerde yeni bir reper Uran (İbrahim İbrahimov) Azerbaycan rep alemine qedem qoyur.
"Deyirman" qrupundan başqa, 2002 -ci ilde "Uran", 2009-cu ilde ise "Xaos" rep qrupları yaranmışdır.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Azərbaycan Musiqiləri
»Milli və Mədəni irsimiz (dəyərlərimiz)
»Azerbaycan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 839