canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Boymaderen bitkisinin faydalari

Bu gün dünya alimlerinin daha derinden ve geniş bir şekilde araşdırdığı bitkilerden biri de boymaderendir. Onun tesir sferası o qeder genişdir ki, aparılan araşdırmalar yeni-yeni tesiredici maddelerin aşkar olunması ve boymaderenin tetbiq sahesinin genişlenmesi ile neticelenir.

Avropada, Amerikada ve eyni zamanda Azerbaycanda geniş yayılmışdır.

Esasen bağ, bostan sahelerinin etraflarında daha çox bitir. Azerbaycanda ağ ve sarı boymaderen növlerine daha çox rast gelinse de, tibde ağ boymaderen tetbiq olunur.

Boymaderen otunun terkibinde efirli birleşmeler, xüsusen de azulen, sineol, limonen, borneol, xamazulen daha çoxdur. Bunların sayesinde bitki bakterisid ve iltihab eleyhine tesir gösterir.

Qadın xesteliklerinde
Boymaderen qadınlarda aybaşı pozulmalarının qarşısını alır, pozulmuş sikli berpa etmek üçün en tesirli vasite kimi istifade olunur. Uşaqlıq yolundan iltihabi axıntıların ve uşaqlıq boynu eroziyalarının müalicesinde istifade olunur. Bu meqsedle boymaderen demlemesi ve ya 10%-li sulu demlemesi hem daxile qebul olunur, hem de uşaqlıq yolu şırınqa şeklinde yuyulur. Menopauza dövründeki sıxıntıları aradan götürmek üçün demlemesi istifade olunur. Qadın cinsiyyet sistemi ile bağlı bütün iltihabi xesteliklerde demlemesi tetbiq edilir.

Boymaderen bitkisi
Deri xesteliklerinde
Boymaderenin terkibindeki acı maddeler deride parazitlik eden mikroorqanizmlere qarşı öldürücü tesir gösterir. 50 qram boymaderen 500 ml litr suda demlenir ve ilıq şekilde tenzifle bütün bedene sürtülür. Yaxud 200 qram bitki 3 litr suda demlenir, hamam vannasına doldurulmuş isti suya elave edilir ve 20 deqiqe vanna qebul edilir. Bele prosedur deride olan parazitleri mehv edir, pis qoxuları aradan qaldırır ve derini teravetlendirir.

Qida borusu iltihabında, qastrit, kolit, qeyri-spesifik bağırsaq xorası kimi xesteliklerde boymaderen çayının qebulu iltihab eleyhine vasite kimi ela neticeler verir. Xesteleri uzun süren hormonal müaliceden uzaq tutmaq üçün çox effektiv, hem de


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Bitkilerin faydaları ve zererleri
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7523 / 752