canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Düyü pehrizi

Orqanizmi temizlemeyin, artıq çekiden xilas olmağın müxtelif üsulları var ve onlardan biri de yekcins pehrizlerdir. Düyü pehrizi de onların sırasına daxildir.

Pehrizin üstün ceheti ondan ibaretdir ki, her kes özüne uyğun forma seçe biler. Düyü çox faydalı bitki ve yarma hesab olunur ve mütemadi ve qaydasında arıqlamaq isteyenler üçün faydalı üsuldur. Onun orqanizme gösterdiyi temizleyici tesir neticesinde duzlar, şlaklar ve diger zererli maddeler bedenden xaric edilir.

Orta ölçülü 5 bankanın her birine 2 xörek qaşığı düyü elave edib üzerine 1 stekan temiz su tökülür, 4 gün müddetinde bankalardakı düyülerin suyu deyişdirilir, beşinci gün artıq birinci bankada olan su süzülür, düyüsü ise bişirilmeden yeyilir. Boşalmış bankaya ise yeniden düyü ve temiz su tökülür.

Növbeti gün ikinci bankadakı düyülerin suyu süzülüb yeyilir, evezine hemin bankaya su ve 2 xörek qaşığı düyü tökülür. Bu qayda ile prosedur iki hefte davam etdirilir ve hemin pehriz zamanı duz tamamile rasiondan çıxarılır.


Düyü pehrizinin diger bir forması zamanı düyü ile yanaşı, deniz mehsulları ve ya sadece balıq qebul edilir. Beş gün erzinde bütün yemeklerden imtina edilir, evezinde günde bir boşqab düyü, bir boşqab ise balıq ve ya her hansı deniz mehsulu yeyilir. Pehriz zamanı yemekleri qatmaq olmaz ve qidalanma zamanı göyertilerden de istifade etmek olar.


Pehrizin diger bir sade variantı bir hefte erzinde yalnız qaynadılmış düyü yemekden ibaretdir. Elave olaraq terevez ve göyertiler de yemeye icaze verilir, bir şertle ki, terevezin miqdarı düyünün miqdarını keçmesin. Yaxşı olar ki, rasiondan edviyyat, mayonez, duz ve istiot çıxarılıb zeytun yağı ve soya sousu ile evez edilsin.


Düyü pehrizi zamanı fiziki iş ve idmanla az meşğul olmaq lazımdır. Eger aclıq üstün gelirse, gün erzinde 3 eded alma yemek olar. Pehriz zamanı yeyilen düyünün üstünden derhal su içmek olmaz. Birheftelik pehriz forması tetbiq edilen zaman sutka erzinde 1 stekan düyü yeyilmelidir. Yemeye 20 deqiqe qalmış ve


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Pehriz - Qidalanma
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7524 / 453