canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Koronavirusa qarşı pehriz

Koronavirusa qarşı qoruyan en tesirli qidalanmadan danışıb:

“Pandemiyada en önemli mesele evde tez-tez yemek yeyib yağlanmaq yerine ezeleleri qoruyaraq arıqlamaqdır. Bunun üçün günde kilo başına 1 qram protein terkibli qidaları hesablayıb yemek lazımdır.
1 eded yumurta 6 qram, 4 küfte qeder qırmızı et 20 qram, 1 kiçik toyuq sinesi 21 qram, 150 qram somon 30 qram, 150 qram balıq 35 qram, 1 su stekanı tam yağlı süd 8 qram, 1 kasa tam yağlı qatıq 8 qram, 1 su stekanı kefir 8 qram, 1 su stekanı ayran 6 qram, 2 dilim ağ pendir 12 qramdır.

1 kasa quru paxlalılar 12 qram, 1 ovuc içi quru yemiş 4-6 qram, 1 qab etsiz terevezler 2-3 qram, 1 orta boy meyveler 1 qram protein terkiblidir.

Yemek mütleq 3 esas ve 3 ara olmalı, günorta karbohidrat terkibli qidaların miqdarı azaldılmalı, yemek ve salatlara elave edilen sağlam yağ miqdarı nezaretde saxlanılmalıdır.

Qidalanmanızda immunitet rolu oynayan A, C, E vitaminleri ve sink, hüceyre immuniteti üçün A, B6, B12, C, D, E, folik asit vitaminleri, demir, sink, mis ve selenyum mineralları, antiteller üçün ise A, B6, B12, D, E ve folik asit vitaminleri, sink, mis ve selenyum mineralları ile zengin qidalar seçerek immunitetinizi güclü saxlaya bilersiniz.

Bundan başqa süd ve süd mehsulları, et - yumurta - quru paxlalılar, teze terevezler, meyveler, taxıllılar gün erzinde qidalarınız arasında olsun.

İmmunitet sistemini düzenleyen beslenme proqramı:

Oyanınca: 1 su stekan otaq temperaturundakı suya biraz propolis

Seher yemeyi: 1 eded qaynadılmış yumurta 1 dilim yağlı pendir 1 dilim buğda çöreyi bol pomidor, biber, göyerti, xiyar. Bu terevezlerin üzerine 1 yemek qaşığı zeytun yağı elave edirsiniz.

Günorta: 4 yemek qaşığı yaşıl merci yemeyi ya da istenilen quru paxlalıların yanında qatıq ve immunitet salatı ve ya 4 yemek qaşığı terevez yemeyi yanına 3 yemek qaşığı qatıq ve immunitet salatı

İmmunitet salatı: Pomidor, rendelenmiş kök, göyerti, yaşıl biber, qırmızı biber, quru soğan, sarımsaq, 2 yemek qaşığı


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Pehriz - Qidalanma
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7523 / 770