canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yaşlanmağı gecikdiren qidalar

Qocalmanın qarşısını almaq üçün müxtelif metodlar araşdırırlar.

Mütexessisler “Super yemekler” olaraq adlandırılan 14 qida mehsulunu qocalmanın qarşısının alınmasının dermanı olaraq gösterir. Bu yemeklerden heftede en azı 4 defe istifade olunması teklif edilir.

Türkiye metbuatına istinaden 14 super yemeyi ve faydalarını sizlere teqdim edirem.

Gül kelemi: Yaşlanmağı gecikdiren bitkilerin önünde durur. Toksinlerin meydana gelmesine manee töredir. Bedendeki hüceyrelerin zerer görmesini yavaşladır. Xerçenge qarşı da qoruyucudur.

Portağal: Dinamizmin qaynağıdır. Damar tıxanmasının qarşısını alır. Bedendeki müqavimeti artırır.

Yulaf: Xolesterol azaldıcı xüsusiyyeti var. Hezmi süretlendirdiyi üçün de pehriz reseptlerinde seçilir.

Pomidor: Xerçeng önleyici antioksidan ehtiva edir. Qadınlarda süd vezi ve yumurtalıq xerçengi riskini azaldır. İnfarkt riskini de azaldan xüsusiyyeti var.

Som balığı: Bir boşqab som balığı 19 qram zülal ve Omeqa-3 ehtiva edir. Omeqa-3 infarkt riskini azaldaraq, qan tezyiqini nezaretde saxlayır.

Yaşıl noxud: Zülal, lif ve nişasta baxımından zengin qidadır. Yaşıl noxud bedene enerji verir ve bedeni qüvvetlendirir. Ezelelerin inkişafına ve yenilenmesine kömek edir. Qan xerçengine qarşı qoruyucudur. Qaraciyerin işini nizamlayır.

Qoz: Yüksek xolesterolu salan qoz damar tıxanması ve şeker xesteliyinin müalicesine kömekçi olur. Ehtiva etdiyi demir sayesinde qan azlığına yaxşı tesir gösterir.

Böyürtken: Yaşlılıqdan qaynaqlanan yaddaş itkisinin qarşısını alır. Bundan başqa, gözellik qaynağı kimi de bilinir.

Qatıq: Zengin qida deyeri sayesinde immunitet sistemini güclendirer, bu xüsusiyyeti sebebiyle bedeni xerçengden qoruyur. Bedende öz-özüne hezm edilen tek qida qatıqdır. Verem xesteliyine qarşı tebii bir antibiotik tesiri gösterir.

Balqabaq: Bir kiçik qab balqabaq, gündelik beta-karoten ehtiyacının 25 faizini, C vitamini ehtiyacının yüzde 10-unu qarşılayır ve yaxşı miqdarda kalium ehtiva edir. Ayrıca yaxşı bir lif


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Pehriz - Qidalanma
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7523 / 615