canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Saglam qidalanma

Her kes sağlam ve genc qalmaq ister. Heyat boyu sağlamlığın ise en fundamental dayağı sağlam qidalanmaqdır. Sağlam qidalanma beşikden mezara qeder insanın heyatına tesir eder. Sağlam qidalanmanin menası kafi ve balanslı qidalanmaqdır. Kafi qidalanma, adamın ehtiyac duyduğu qida elementleri ve enerjini temin edecek miqdarda qida qebul etme menasını verer. Balanslı qidalanma ise enerji ve qida elementleri ehtiyacının deyişik qaynaqlardan temin edilmesidir. Bir adam ola biler kafi qidalanır, eger ferqli qidalar qebul etmirse, yeni tek növ qidalanırsa, qidalanma baxımından risk altındadır.

Sağlam qidalanma-qidalanma qanunlarına tam ve daim emel etmek demekdir. Yayılmış fikirlerin eksine, sağlam qidalanma bahalı ya da lezzetsiz deyil. Her kesin sağlam qidalanma haqqı ve şansı vardır.

Heyatdan hezz alaraq , xeste olmadan uzun iller yaşamaq ve hemişe rahat ve enerjili olmanın en kese yolu olan sağlam qidalanma heyat boyu davam etdirilmelidir.

Kafi ve balanslı qidalanın… Qida ehtiyaclarınızı tam olaraq ve ferqli qaynaqlar istifade ederek teşkil edin. Ferqli qida qaynaqları qebul etmemek tek növ qidalanmaya sebeb olar ve beden öz tarazlığını davam etdirmekde çetinlikıe qarşılaşar. Qeyri-kafi qidalanma ise, vitamin ve mineral qeyri-kafiliyine getirib çıxarar.

Sade şeker qebulını azaldın… Sade şekerler boş enerji qaynaqlarıdır. Bedenimiz üçün lazımlı olan vitamin ve minerallardan olduqca kasıbdırlar. Heddinden artıq qebulı, köklüye ve şeker, ürek, tezyiq kimi xroniki xesteliklere tutulma riskini artırar. Ağ şeker qebulınızı minimum seviyyeye endirmelisiniz.

Doymuş yağ qebulınızı azaldın… Qatı yağlar doymuş yağ turşuları ile zengindirler. Doymuş yağ turşuları ile zengin bir qidalanma ürek xesteliklerini sebeb olar. Bu sebeble mümkün olduqca az doymuş yağ qebul etmeye diqqet edin ve quyruq yağı, iç yağı kimi yağlardan uzaq durun.

Keyfiyyetli yağ qebulunu temin edin… Qidalarda ferqli növ yağlar vardır ve bunların sağlamlığa olan tesirleri bir-birinden


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Pehriz - Qidalanma
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7523 / 658