canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bogazinda yemek qalan insana ilk yardim

Adeten insanın boğazında yemek qalanda etrafdakılar onun belinden vurmağa başlayır ki, ilişmiş tike çıxsın.

Lakin mütexessislerin fikrine göre, bu üsul neinki kömek etmir, eksine veziyyeti daha da ağırlaşdıra biler. Yad cism yerini deyişdirib nefes yollarını tam bağlaya biler ki, bu boğulma ile neticelene biler.

Odur ki, boğazınızda ne ise qalıbsa qabağa eyilib möhkem öskürmek lazımdır. Adeten bu kömek edir ve yad cism çıxır.

Eger insan ösküre bilmirse, bu o demekdir ki, yad cism onun nefes yollarını tam bağlayıb. Bu zaman insan nefes ala bilmir, onun üzü göyermeye başlayır. Bele veziyyetde Qreymlix üsulundan istifade edin. Bunun üçün ne etmeli?


Zererçekeni arxadan qucaqlayıb elinizin birini yumruq şeklinde sıxın ve diger elinizle yumruğunuzu tutun. Yumruğunuzu göbeyinden bir qeder yuxarıda olmaqla döş sümüyü qurtaran yerde yerleşdirin.

Dirseklerinizi öne vererek, hereket istiqameti derine ve yuxarı olmaqla celd hereketlerle yumruğunuzla zererçekenin qarnına sıxın.

Zererçekenin qarnına tezyiq edilmesini yad cisim teneffüs yolundan çıxana qeder, hekim gelene qeder ve ya zererçeken huşunu itirene qeder davam etdirmek lazımdır.

Ekser hallarda Qreymlix üsulu effektli olur ve yad cisim boğazdan çıxır.

Nezere almaq lazımdır ki, Qreymlix üsulu 1 yaşına qeder uşaqlarda tetbiq olunmur. Bu onlarda daxili orqanların ağır zedelenmesine sebeb ola biler.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İlk tibbi yardım
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 834