canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bel agrisi zamani ilk yardim

İnsanların ekser hissesi bel ağrıları ile üzleşir.

Bunun esas sebebi osteoxondroz ve onun fesadlarıdır. Bel ağrısı ciddi pozulmanın (meselen, feqerearası disk yırtığı, protruziya ve s.) simptomu ola biler. Bu sebebden bu veziyyetde düzgün hereket etmek lazımdır. Eks halda insanın sağlamlığına daha da böyük ziyan vurulacaq.

Onurğa sütunu xesteliklerinin müayinesi ve müalicesi ile meşğul olan hekimler (ortopedler, vertebroloqlar, neyrocerrahlar) bel ağrısı zamanı bu kimi sade qaydalara emel etmek tövsiye edirler:

1. Ağrıya dözmeyin. Ev aptek qutusunda her zaman ibuprofen, voltaren, indometasin, aspirin kimi preparatlardan biri olmalıdır. Bu preparatlar bele ağrıları çox tez azaldır. Sadaladığımız dermanlardan birini qebul edin.

2. Ağrıyan yere isti qrelka qoymaq, her hansı isiden melhemden ve s. istifade etmek olmaz. Bu xestenin veziyyetinin ağırlaşmasına sebeb ola biler.

3. Ağrıyan yeri derhal hereketsizleşdirmek lazımdır. Bunun üçün osteoxondrozun müalicesinde istifade olunan xüsusi enli kemerden ve ya kemer olmadıqda enli şerf ve ya şaldan istifade edin. Ağrıyan yeri berk sıxıb bağlayın.

4. Daha sonra rahat veziyyet tapıb uzanın. Böyrü üste ve ya bel üste uzanmaq olar.

5. Hal hazırda İnternetde bel ağrısını "azaldan" xüsusi fiziki hereketler haqqında melumat tapmaq olar. Hekimler tutma zamanı istenilen fiziki hereketleri qeti suretde qadağan edir. Bele fiziki hereketlerin neticesinde insanda hetta feqerearası disk yırtığı emele gele biler. Eksine olaraq ağrıyan yeri hereketsizleşdirmek lazımdır. Bu ödemin ve ağrının daha tez azalmasına kömek edecek.

6. Hetta müeyyen müddetden sonra ağrı tam keçerse, mütleq hekime müraciet edin ve lazım olan müayinelerden keçin. Bu xesteliyin erken merhelelerde aşkar olunmasına kömek edecek.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İlk tibbi yardım
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7524 / 211