canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Allergik keratit

Allergik keratit – gözün buynuz qişasının keskin allergik reaksiyanın inkişafı ile elaqeli iltihabi xesteliyidir. Allergik keratitin tezahürleri korneal sindrom (işıqdan qorxma, gözün sulanması, blefarospazm), qarışıq konyuktival-perikorneal inyeksiya, buynuz qişada sethi infiltrasiyadan ibaretdir. Allergik keratitin diaqnostikası inspeksiya (baxış), görme itiliyinin yoxlanması, biomikroskopiya, buynuz qişadan götürülmüş materialın mikroskopiyası ve ekilmesi, analgezimetriya, buynuz qişanın fluoressinle renglenmesi, deridaxili allergik sınaqlara ve s. esaslanır. Müalicesi kortikosteroidlerle yerli müalicenin aparılması, antihistaminlerin qebulu teleb olunur.

Allergik keratit barede ümumi melumat
Buynuz qişa gözün xarici qişalarının ön, göz yarığında yerleşen hissesini teşkil edir; işıqsınma aparatınn mühüm elementidir. Buynuz qişanın mühüm funksiyaları gözü mexaniki, termiki ve diger zedelenmelerden – mikroorqanizmler ve toz düşmesinden qorumaqdır. Buynuz qişanın xüsusiyyetleri – şeffaflığı, sethinin eyriliyi, sferikliyi, struktur ve optik homogenliyi görme prosesinde helledicidir. Buynuz qişanın iltihabı – keratit tez-tez qişada geri dönmez deyişikliklere, belelikle, davamlı görme zeifliyinden korluğa qeder getirib çıxarır.

Oftalmologiyada allergik keratit yerli keskin allergik reaksiya hesab olunur; çox vaxt uşaq ve yeniyetmelerde, allergik konyuktivitle yanaşı tezahür edir.


Allergik keratitin sebebleri
Allergik keratitin müalicesi
Аllergik keratit müxtelif ekzo- ve endoallergenler vasitesile töredile biler. Ekzogen allergenler kimi adeten dermanlar (hemçinin vaksinler), qida mehsulları, bitkilerin tozcuqları, heyvan tükleri, meişetde istifade olunan kimyevi maddeler, kosmetika ve s. amiller çıxış edir. Bununla yanaşı, derman allergik keratiti preparatların yerli ve parenteral teyini ile elaqeli de inkişaf ede biler.

Endogen allergenlere göz yaşındakı bakterial toksinler, qurd invaziyası, verem intoksikasiyası aiddir. Helmintozların fonunda


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Allergik xestelikler
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 852