canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İnfeksion-allergik miokardit

İnfeksion-allergik miokardit – ürek ezelesinin iltihabi zedelenmesi olub, infeksiyaya qarşı immunopatoloji reaksiyaların yaranması neticesinde inkişaf edir. Xesteliyin elametlerine tengnefeslik, ezginlik, ürek ve oynaqlar ağrılar aiddir. Diaqnoz anamnestik melumatlar, fizikal, laborator ve instrumental müayinelerin (döş qefesinin rentgenoqrafiyası, EKQ, FKQ, ExoKQ, MRT, sintiqrafiya, miokardın biopsiyası) neticelerine esasen qoyulur. İnfeksion-allergik miokarditin müalicesi virus eleyhine, antibakterial, antihistamin, iltihab eleyhine vasiteler, metabolik tesirli preparatların teyininden ibaretdir.

İnfeksion-allergik miokardit barede ümumi melumat
İnfeksion-allergik miokardit – qeyri-revmatik etiologiyalı miokarditin en çox rast gelinen formasıdır, esasen uşaqlar ve 20-40 yaş arası şexslerde inkişaf edir. Bir sıra müelliflerin fikrince infeksion-allergik miokarditin en ağır forması idiopatik Abramov-Fidler miokarditidir. İnfeksion-allergik miokardit üreyin diger qişalarının zedelenmeleri –perikardit ve endokarditle müşterek şekilde müşahide oluna biler.

İnfeksion-allergik miokarditin yaranma sebebleri
infeksion-allergik miokarditin sebebleri
İnfeksion-allergik miokarditin inkişafına orqanizmin virus ve ya mikrob florasına qarşı sensibilizasiyası sebeb olur. İnfeksion-allergik miokarditli pasiyentlerin ekseriyyetinde (texminen 70%-de) yüksek infeksion indeks ve xroniki infeksiyalar (sinusit, otit, tonzillit, prostatit, adneksit, periodontit, karies ve s.) aşkarlanır. 50% hallarda xestelerin anamnezinde müxtelif allergik patologiyalar – eksudativ diatez, övre, astmatik bronxit ve s. qeyd olunur; çox vaxt infeksion-allergik miokardit, dermatoallergiya, bronxial astma, revmatizm üzre ağırlaşmış irsiyyet müeyyen edilir.


İnfeksion-allergik miokarditin inkişafına birbaşa tekanverici amillerine respirator virus, az hallarda ise bakterial (streptokokk ve ya stafilokokk) infeksiyalar aiddir. Koksaki A virusu, A ve B tipli qrip, paraqrip, adenovirus


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Allergik xestelikler
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 842