canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ekzema

Ekzema – derinin iltihabi xesteliyi olub, tez-tez keskinleşen, uzunmüddetli, xroniki gedişe malikdir. Onun üçün ardıcıl olaraq, qızartı – düyün – qovuqcuq – sulanan eroziya – qartmaq – qabıqlanma merhelelerinden keçen polimorf sepgiler xarakterikdir. Xesteler sepgi ile yanaşı, qaşınma ve göyneme hissinden de şikayet edirler. Prosese ikincili irinli infeksiyanın qoşulma ehtimalı yüksek olur. Uşaqların infeksiyalaşması daha tehlükelidir, çünki letal sonluqla neticelenen Kapoşi ekzeması inkişaf ede biler. Ağırlaşmış gediş nevroza getirib çıxarır: yuxusuzluq, esebilik meydana çıxır, elece de deride kosmetik qüsur derinleşir. Ekzemanın müalicesi onun forma ve gedişinden asılıdır. Kortikosteroidlerin sistemli tetbiqi, ekstrakorporal hemokorreksiya, yerli terapiya ve fizioterapevtik müalice effektivdir.

Ekzema haqqında ümumi melumat
Ekzemanın elametleri
Ekzema – allergik menşeli, xroniki gedişli, iltihabi xestelikdir. Onun etiopatogenezi sona qeder öyrenilmemişdir. Yaxın qohumlarda ekzemanın aşkarlanması, amanezde allergik patologiyaların olması, endogen ve ekzogen amillerin tesiri bu xesteliyin yaranma sebebleri arasında ön sırada dayanır. Psixovegetativ, neyroendokrin ve immunoloji deyişiklikler de ekzemanın inkişafına tekan vere biler. Müasir dermatologiyada ekzemanın bir neçe forması ayırd edilir: heqiqi, mikrob menşeli, seboreyalı, uşaqlarda rast gelinen ve peşe ekzeması. Onların her birinin özünemexsus klinik xüsusiyyetleri vardır.

Heqiqi ekzema
Elametleri
Ekzemanın müalicesi
Heqiqi ekzema residivleşmeye meyilli xroniki gedişe malikdir. Xestelik derinin açıq sahelerinde simmetrik iltihablaşma ocaqları ile tezahür edir. Heqiqi ekzema zamanı iltihab ocaqları hiperemiyalı ve ödemli, sethleri ise yaş olur. Ocaq daxilinde seroz möhteviyyatlı xırda vezikulalar müşahide edilir. Vezikulalar partladıqdan sonra yerlerinde ekzemaya xas mikroeroziyalar formalaşır. Heqiqi ekzema üçün «seroz quyucuqlar» sindromu (eroziyanın sethinde eksudatın sehi xatırladan damcı


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Deri xestelikleri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 845