canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Allergik stomatit

Allergik stomatit – immunopatoloji reaksiyanın (hiperhessaslıq, hiperergiya) inkişafı ile elaqeli yaranan ağız boşluğunun selikli qişasının iltihabi deyişiklikleridir. Patologiya ödem, hiperemiya, selikli qişanın qanaması, xoraları ve eroziyaları, ağızda yanma hissi, qida qebulu zamanı ağrılar, hipersalivasiya, bezen ümumi veziyyetin pisleşmesi ile tezahür edir. Allergik stomatitli pasiyentin müayinesi allerqoloji anamnezin toplanması, allergik reaksiyanın sebeblerinin aşkarlanması, ağız boşluğunun inspeksiyası, provokasion ve eliminasion sınaqlar, deri testlerinin aparılması, tüpürceyin müayinesinden ve s. ibaretdir. Allergik stomatitin müalicesi allergenle kontaktın istisnası, antihistaminlerin qebulu, selikli qişanın dermanlarla işlenmesini teklif edir.

Allergik stomatit barede ümumi melumat
Allergik stomatit – ağız boşluğunda kontakt, mikrob, derman allergiyaları zamanı yaranan ve ya infeksion, deri, autoimmun ve başqa xesteliklerin yerli tezahürleri kimi çıxış eden patoloji simptomokompleksdir. Ağız boşluğunun allergik zedelenmeleri stomatit, papillit, qlossit, gingivit, pareit, palatinit, xeylit formasında gede biler. Qeyd olunmuş klinik formalar arasında allergik stomatite nisbeten çox rast gelinir. Allergik stomatitle elaqeli problem stomatologiya, allerqologiya, immunologiya, dermatologiya, revmatologiya ve başqa sahelerin mütexessisleri ile iş birliyi teleb edir.

Allergik stomatitin sebebleri
Allergik stomatitin yaranması allergenin orqanizme ve ya ağız boşluğunun selikli qişasından birbaşa kontaktla daxil olması ile elaqeli ola biler. Patologiya ilk növbede sistemli reaksiya (toza, dermanlara, kif göbelekleri, qida mehsullarına ve s. qarşı); ikincisi ise selikli qişa ile birbaşa kontaktda olmuş qıcıqlandırıcı faktorlara (diş mecunu, diş protezleri, sorulma üçün derman pastilleri, ağız boşluğu yaxalayıcıları ve s.) qarşı yerli reaksiya ile tezahür edir.


Kontakt allergik stomatitin inkişafı, adeten, stomatologiyada istifade olunan materiallara


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Dis xestelikleri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 853