canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Allergik xeylit

Allergik xeylit – esasında allergenin dodaqlara birbaşa toxunması neticesinde inkişaf eden hiperergik reaksiya duran zedelenmedir. Patologiya dodaqlarda yanma hissi, qaşınma, quruluq, hiperemiya, ödem, ağrı ve deskvamasiya ile özünü gösterir. Xestelik anamnez, stomatoloji inspeksiya zamanı aşkar olunmuş klinik tezahürlere, deri allergik testlerin neticelerine esasen diaqnostika olunur. Allergik xeylitin müalicesi antihistaminlerin qebulu, iltihab eleyhine preparatların yerli aplikasiyasından ibaretdir.

Allergik xeylit barede ümumi melumat
Allergik xeylit – dodaqların qırmızı haşiyesinin müxtelif qıcıqlarla sensibilizasiyası (patoloji hessaslıq) neticesinde yaranan iltihabi xestelikdir. Patologiya kontakt xeylit de adlandırılır; bele ki, o, allergenle birbaşa kontakt neticesinde cavab reaksiyası kimi inkişaf edir. Xeylitin bu formasının esasında IV (leng) tip allergik reaksiya durur. Patoloji hessaslıq ve immun cavabın formalaşması dövrü geniş hüdudlarda (bir hefteden bir neçe aya ve ya iledek) deyişe biler. Bu, ferdin endokrin ve sinir sisteminin xüsusiyyetlerinden, hemçinin onun allergik statusundan asılıdır. Allergik xeylit üçün deri sınaqlarının ehtimal olunan qıcıqlandırıcılara qarşı müsbet reaksiya vermemesi xarakterikdir. Stomatologiyanın praktikasında xestelik 20 yaşdan yuxarı qadınlarda daha çox müşahide olunur ve 1 yaşa qeder uşaqlarda, demek olar ki, rastlanmır.

Allergik xeylitin sebebleri
Allergik xeylite sebeb ola bilecek çoxsaylı kontakt qıcıqlandırıcılar mövcuddur. En geniş yayılmış allergen dodaq boyasıdır (adeten onların terkibinde olan flüressesiyaedici komponentler, rodamin, eozin ve s.); mehz buna göre allergik xeylitden qadınlar daha çox eziyyet çekir. Xesteliyin sebebleri hem de daim dodaqlara toxunan başqa kosmetik vasiteler (kremler, kontur karandaşlar), diş mecunları ve eliksirleri, plastmas diş protezleri ve s.


Allergik reaksiya tez-tez meyveler (ananas, sitrus, gilemeyveler ve s.), çeynenen rezinleri çeyneme verdişi, qelem,


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Dis xestelikleri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 829