canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Aşağı göz qapağının çevrilmesi

Aşağı göz qapağının çevrilmesi – kirpik kenarının yerleşme anomaliyası olub, onun göz almasından ayrılması, palpebral ve bulbar konyunktivanın üzerinin açılması ile müşayiet edilir. Patologiya klinik olaraq, gözlerin tez-tez qırpılması ve yaşarması, yad cisim hissi, periorbital zonada deri örtüyünün hiperemiyası ile tezahür edir. Konyunktivit, keratit ve laqoftalmın simptomatikası müşahide olunur. Diaqnoz xarici baxış, vizometriya, biomikroskopiya, perimetriya, ümumklinik analizlerin neticeleri esasında qoyulur. Aşağı göz qapağının çevrilmesinin spesifik müalice üsulu blefaroplastikadır.

Aşağı göz qapağının çevrilmesi barede ümumi melumat
Aşağı göz qapağının çevrilmesi (ektropion) polietioloji xestelikdir. Patologiya her iki cinsin nümeyendeleri arasında eyni derecede yayılır. Esasen yaşlı şexslerde qeyde alınır. Aşağı göz qapağının anadangelme çevrilmesi nadir anomaliyalardan olub, 1:1000 tezlikle rast gelinir. Struktur deyişikliklerinden elave xestelik ifadeli kosmetik qüsurla xarakterize edilir. Bununla elaqedar 1818-ci ilde alman oftalmoloqları rekonstruktiv blefaroplastika emeliyyatını ireli sürmüşler. Ektropionun cerrahi müalicesi mükemmel kosmetik effekte malikdir.

Aşağı göz qapağının çevrilmesinin yaranma sebebleri
Aşağı göz qapağının çevrilmesinin elametleri
Aşağı göz qapağının çevrilmesi ekser hallarda gözün dairevi ezelesinin tonusunun ve deri örtüklerinin elastikliyinin azalması neticesinde inkişaf edir. Ektropionun yaranmasına derialtı toxumanın proqressivleşen atrofiyası sebeb olur. Eyni zamanda iltihabi xestelikler (blefarit, konyunktivit) periorbital ezelenin spazmına getirib çıxarmaqla, bu patologiyanın yaranma ehtimalını yükseldir. Aşağı göz qapağının anomal veziyyetinin etioloji amili qisminde üz sinirinin iflici ve ya parezi iştirak edir. Beyin qan dövranının zeiflemesi ile müşayiet olunan xestelikler mimik ezelelerin innervasiyasını pozur. Kirpik kenarı evvelki tonusunu itirerek, tedricen göz almasından aralanır ve xarice doğru


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Göz xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 884