canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Astenopiya

Astenopiya – funksional xarakterli görme pozğunluğudur. Bu patoloji veziyyet zehni fealiyyetle meşğul olarken gözlerin tez yorulması ile müşayiet edilir. Klinik olaraq, göyneme ve yanğı hissi, ağrı, hiperemiya, dumanlı görme ile tezahür edir. Gergin ve ya uzunmüddetli vizual yüklenme görme itiliyinin zeiflemesine sebeb olur. Diaqnostika görme itiliyinin teyinine, refraktometriya, biomikroskopiyanın aparılmasına, akkomodasiyanın müayinesine esaslanır. Müalice meqsedile ametropiya korreksiya edilir, konservativ terapiya teyin olunur. Bununla yanaşı aparatla müalice üsullarına da üstünlük verilir.

Astenopiya barede ümumi melumat
Astenopiya – göz yorğunluğunun subyektiv elametleri ile tezahür eden patoloji veziyyetdir. Oftalmologiyada bu patologiya görmenin funksional pozğunluqları ile gözün üzvi xesteliklerinin başlanğıc merhelesi arasında keçid veziyyet kimi qebul edilir. Astenopiya her iki cinsin nümayendelerinde eyni tezlikle rast gelinir. İrq ve yaş xüsusiyyetleri qeyde alınmır. Dünya ehalisinin 75%-den çox hissesinde elektron qurğularla işleyerken astenopik xarakterli elametler yaranır.

Astenopiyanın yaranma sebebleri
Astenopiyanın sebebleri
Astenopiya multifaktorlu patologiyadır. Elekton qurğularla, kiçik eşyalarla uzunmüddetli işlemek, qeyri-kafi işıqlandırılan otaqda kitab oxumaq, pis hava şeraitinde avtomobil idare etmek, gözün gigiyena qaydalarına riayet etmemek akkomodasiya spazmının inkişafına tekan verir. Astenopik elametler hipermetropiya, astiqmatizm, siliar ezelenin hipotrofiyası ve ya innervasiyasının pozulması zamanı akkomodasiya qabiliyyetinin zeiflemesi neticesinde yaranır. Göz almasının ezele aparatının davamlı spastik veziyyeti klinik olaraq, gözlerin tez yorulması ile özünü büruze verir.


Astenopiyanın provokasiyaedici amillerine akkomodasiya ve konvergensiya arasındakı koordinasiyanın pozulması, gözün daxili ezelelerinin heddinden artıq yüklenmesi aiddir. Astenopik şikayetlerin ekseriyyeti quru göz sindromunun inkişafı ile


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Göz xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 883