canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Episklerit

Episklerit – gözün episklera toxumasının iltihabıdır. Klinik olaraq, göz nahiyesinde diskomfort, lokal ağrı, birterefli hiperemiya, gözün yaşarması ile tezahür edir. Diaqnostika prosesinde vizual baxış keçirilir, vizometriya, refraktometriya, kompüter perimetriya, yarıqlı lampa ile biomikroskopiya aparılır. Esas patologiyanı aşkar etmek üçün laborator diaqnostikadan istifade olunur. Epiklerit konservativ yolla müalice olunur. Xestelere qeyri-steroid iltihabeleyhine preparatlar, nemlendirici ve antibakterial damcılar teyin edilir. Şikayetler olmadıqda terapiyaya ehtiyac yaranmır. Xesteliyin proqnozu qenaetbexşdir.

Episklerit barede ümumi melumat
Episkleritin elametleri
Episklerit – göz almasının iltihabi xesteliyi olub, episklera toxumasının zedelenmesi ile seciyyelenir. Episklera gözün skleral kapsulunun sethi qatıdır. Kövşek quruluşa malik episklera qan damarları (sethi ve derin damar şebekesi) ile zengindir. Patologiya 2 formada gede biler: sade ve düyünlü. Sade episklerit adeten cavanlarda, düyünlü forma ise 50 yaşdan yuxarı şexslerde müşahide edilir. Episklerit üçün residivleşen gediş xarakterikdir. Xestelik demek olar ki, heç bir halda heqiqi sklerite transformasiya etmir. Çox zaman autoimmun pozğunluqlarla birge rast gelinir. Patologiya adeten birterefli olur, lakin ikiterefli zedelenmeler de istisna edilmir.

Episkleritin yaranma sebebleri
Episkleritin patogenezi sona qeder öyrenilmemişdir. Melumdur ki, iltihabi reaksiya episkleraya qan-damar sisteminden yayılır. Patologiyanın risk amillerine göz almasına yad cismin düşmesi, görme orqanına müxtelif kimyevi maddelerin tesiri, polivalent allergiya aiddir. Xestelik ekser hallarda revmatoid artrit, podaqra, qırmızı qurd eşeneyi, xoralı kolit, Kron xesteliyi, verem ve s. zamanı oftalmoloji ağırlaşma kimi inkişaf edir. Bezi patologiyalarda (Kron xesteliyi, qeyri-spesifik xoralı kolit) episklerada iltihabi reaksiya esas xesteliyin simptomlarını qabaqlaya biler. Bu da diaqnostikanı xeyli


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Göz xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 911