canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Göz qapaqlarının dermatiti

Göz qapaqlarının dermatiti – bu nahiyenin deri örtüyünün iltihabi xesteliyidir. Onun esas simptomlarına qaşınma, göyneme, spesifik sepkiler, hiperemiya ve ödem aiddir. Diaqnostika prosesinde laborator (İFA, PZR, IgE seviyyesinin teyini, qanın ümumi analizi, bioptatın histoloji müayinesi) ve instrumental müayine metodlarından istifade edilir. Dermatitin etiologiyasından asılı olaraq, xestelere antibakterial vasiteler, H2-histaminoblokatorlar, qlükokortikosteroidler, viruseleyhine preparatlar ve ya kalsinevrin inhibitorları teyin edilir.

Göz qapaqlarının dermatiti barede ümumi melumat
Göz qapaqlarının dermatitine izoleolunmuş şekilde ve ya diger nahiyelerin analoji deri tezahürleri ile birge rast gelinir. Statistik melumatlara esasen dünyada her 10-cu adam bu xesteliye tutulur. Dermatitlerin 27%-i göz qapaqları ve periorbital nahiyede inkişaf edir. Patoloji prosese adeten yuxarı göz qapaqları qoşulur. Seboreyalı forma esasen cavan qadınlarda müşahide edilir, bu da vegenevrozla izah olunur.

Göz qapaqlarının dermatitinin yaranma sebebleri
Göz qapaqlarının dermatitinin sebebleri
Göz qapaqlarının ve gözetrafı nahiyenin iltihabı müxtelif ekzogen ve endogen amillerin tesirine qarşı patoloji reaksiyadır. Xesteliyin etiologiyasını müeyyenleşdirmek her zaman mümkün olmur. Uşaqlarda dermatitin yaranması atopik reaksiyalarla bağlı olur. Patologiyanın esas inkişaf amilleri aşağıdakılardır:


İnfeksion xestelikler. Dermatitin elametleri ekser hallarda sade ve ya kemerleyici herpes virusuna yoluxma neticesinde meydana çıxır. Derinin ikincili iltihabı qızılca, su çiçeyi, skarlatinaya tutulmuş xestelerde aşkarlanır.
Allergik reaksiyalar. Allergen rolunda derman vasiteleri, qida mehsulları, bitki tozcuqları, heyvan tükü ve s. iştirak edir. İltihab elametleri bedenin diger hisselerinde de izlenilir. Göz qapaqlarının lokal zedelenmesi kosmetik vasitelere allergiya üçün xarakterikdir.
Fiziki amillerin tesiri. Xestelik izafi insolyasiya ve ya soyuqla elaqedar formalaşa


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Göz xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 911