canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bağırsaq ağrısı

Bağırsaq ağrısı funksional pozğunluqlar – qıcıqlanmış bağırsaq sindromu, yayılmış üzvi xestelikler – bağırsaq infeksiyaları, xroniki enterit, enterokolit, Kron xesteliyi ve qeyri-spesifik xoralı kolit zamanı yaranır. Bezen bu elamet töremelerden, divertikuldan, keskin cerrahi patologiyadan xeber verir. Ağrının sebebi laborator analizler, ultrases, endoskopik ve rentgenoloji üsullarla üze çıxarılır. Bağırsaq ağrısı dietoterapiya, derman preparatları (antibiotikler, spazmolitikler, probiotikler) ve yaxud cerrahi yolla aradan qaldırılır.

Bağırsaq ağrısının sebebleri
Qıcıqlanmış bağırsaq sindromu
Bağırsaq ağrısının sebebleri
Bu sindrom üçün qarında müxtelif xarakterli (dartılan, deşici, spastik) ağrılar xarakterikdir. Seher saatlarında ve psixoemosional gerginlik zamanı bağırsaq ağrısı güclenir. Sindromun tipik elameti defeksiya aktından evvel ağrının keskin formada güclenmesidir. Tutmaşekilli, şiddetli ağrılara sol qalça nahiyesinde bağırsağın boşalması üçün çağırışlar hiss olunur. Defekasiyadan sonra veziyyet yaxşılaşır.

Qıcıqlanmış bağırsaq sindromunda ağrı hissi bir neçe ay davam edir. Qadınlarda aybaşıdan evvel ağrı artır. Bu patologiyada bağırsaq ağrısı necis ifrazının pozulması: qebizlikle ishalın növbelenmesi, bağırsağın tam boşalmaması hissi ile müşterek formada rast gelinir. Xestelerde geyirme, ürekbulanma ve köp yaranır.


Disbakterioz
Bağırsaq ağrısının müalicesi
Bağırsağın disbiozunda bütün qarın nahiyesinde spazm ve sancılar baş verir. Sol qalça nahiyesinde ağrı daha keskin olur. Ağrı sindromu ishal, qarında ağırlıq, diskomfort ve qurultu ile müşayiet edilir. Necis kütleleri sulu, bol miqdarda ve yaşılımtıl rengde olur. Disbakterioza antibiotiklerin qebulu, xroniki qastroenteroloji xestelikler ve immun pozğunluqlar zamanı tesadüf olunur.

Bağırsaq infeksiyaları
Qarın ağrısı salmonelyoz, eşerixioz, dizenteriya ve diger infeksion proseslerin elameti kimi formalaşır. Nazik bağırsağın zedelenmelerinde ağrı göbeketrafında


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Həzm sistemi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 845