canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bağırsaq qanaxması

Bağırsaq qanaxması – hezm traktının aşağı şöbelerinden qanın axmasıdır. Bu patologiya esas xesteliyin elametleri, elece de defekasiya zamanı qan ile tezahür edir. Qan necis kütlelerine qarışır ve ya ifrazatlarda laxta şeklinde yerleşir. Diaqnostika meqsedile barmaqla rektal müayine, nazik ve yoğun bağırsağın endoskopiyası, mezenterial damarların angioqrafiyası, nişanlanmış eritrositlerle sintiqrafiya, qanın klinik ve biokimyevi analizleri aparılır. Müalice adeten konservativ yolladır, bura esas xesteliyin terapiyası ve qanitirmenin berpası daxildir. Bağırsağın ağır patologiyalarında (tromboz, damarların işemiyası, nekroz) cerrahi müalice teleb olunur.

Bağırsaq qanaxmasının sebebleri
Elametleri
Bağırsaq qanaxması haqqında ümumi melumat
Bağırsaq qanaxmasının sebebleri
Bağırsaq qanaxması – nazik ve yaxud yoğun bağırsaqdan qanın xaric olmasıdır. Bağırsaq qanaxması hezm traktında baş veren qanamaların texminen 10-15%-ni teşkil edir. Patologiya adeten aşkar klinik simptomatikaya malik olmur ve hemorragik şoka getirib çıxarmır. Ekser hallarda bağırsaq qanaması diger xestelikler sebebinden müayine zamanı tesadüfen aşkara çıxır. Qanaxmanın seviyyesi necis kütlelerinin konsistensiya ve rengine esasen teyin edilir: qan nazik bağırsaqdan xaric olunduqda necis qara, duru ve iyli olur; yoğun bağırsağın yuxarı hisselerinden axan qan tünd olub, necis kütlelerine beraber şekilde qarışır. Qanaxma yoğun bağırsağın aşağı şöbelerinden baş verdikde al qan necisin üzerini bürüyür. Cüzi qanamalar klinik cehetden büruze olunmur, onları yalnız necisin gizli qana göre analizinde aşkarlamaq mümkündür.

Bağırsaq qanaxmasının sebebleri
Bağırsaq qanaxması nedir?
Qanaxmaya bağırsağın ve müsariqe damarlarının müxtelif xestelikleri sebeb ola biler. Nazik ve yoğun bağırsağın angiodisplaziyası yalnız qanaxma ile tezahür ede biler. Bağırsağın divertikulyozu qanaxmanın en çox rast gelinen sebebi sayılır. Hemçinin bağırsaq qanaxması ekseren bu orqanın keskin (psevdomembranoz kolit) ve


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Həzm sistemi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 837