canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Disbakterioz

Disbakterioz – bağırsaq mikroflorasının terkib ve miqdarının pozulması neticesinde yaranan patoloji veziyyetdir. Bu zaman faydalı bifido ve laktobakteriyaların sayı azalır, patogen (xestelik töreden) mikroorqanizmlerin miqdarı ise artır. Patologiya hezm sistemi orqanlarının bir çox xesteliklerini müşayiet edir. Antibiotiklerin, immunodepressantların uzunmüddetli, qeyri-rasional tetbiqi, etraf mühitin elverişsiz amillerinin tesiri disbakterioza getirib çıxarır. Onun klinik elametlerine qebizlik, ishal, iştah ve yuxu pozğunluğu, qarında ağrı, deri sepkileri aiddir. Ağır hallarda mede-bağırsaq traktının bakteriyaları qanda aşkarlana biler. Bu da sepsis tehlükesinden xeber verir.

Disbakterioz barede ümumi melumat
Disbakterioz (disbioz) – bağırsağın normal florasının terkibinin patoloji deyişikliyi ile xarakterize olunan xestelikdir. Patologiya bağırsağın funksional pozğunluğuna sebeb olur.

Disbakteriozun yaranma sebebleri
Disbakteriozun sebebleri
Bağırsağın disbiozu demek olar ki, heç bir zaman birincili patologiya kimi inkişaf etmir. Disbakterioz orqan ve sistemlerin fealiyyetinin pozulması ve ya mikroorqanizmlere menfi tesir gösteren preparatların qebulu neticesinde yaranır. Disbioza tekan veren amiller aşağıdakılardır:


Disbakteriozun patogenezi
Disbakteriozun elametleri
Yetkin insanın bağırsağında normada orta hesabla 2-3 kq (500 növe yaxın) mikroorqanizm yaşayır. Bu bakteriyalar-simbionitler bilavasite hezm aktında iştirak edir. Sağlam orqanizmde mikrofloranın kemiyyet ve keyfiyyet terkibi fizioloji tarazlıq – normobiosenoz (eubioz) veziyyetinde olur. Bağırsaq florasının terkibi deyişdikde balans pozulur, bu da hezm prosesine menfi tesir gösterir.

Normada bağırsaq aşağıdakı funksiyaları yerine yetirir:

Disbakteriozun elametleri
Disbakteriozun diaqnostikası
İlk növbede xestenin şikayetleri esasında xarakterik dispeptik pozğunluqlar aşkar edilir, fizikal baxış keçirilir. Disbakteriozun elametleri bir qayda olaraq, birincili patologiya


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Həzm sistemi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 848