canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelik zamanı pankreatit

Hamilelik zamanı pankreatit — medealtı vezinin hestasiya dövründe yaranan ve ya keskinleşen keskin ve yaxud xroniki destruksiyasıdır. Epiqastral ve sol qabırğaaltı nahiyede kemervari ağrı, ürekbulanma, qusma, meteorizm, iştahın azalması, ishal, bezi hallarda hipertermiya ve poliorqan deyişikliklerle tezahür edir. Diaqnoz qan ve sidikde pankreatik fermentlerin seviyyelerine, USM neticelerine esasen qoyulur. Müalice meqsedile antiferment preparatlar, analgetikler, mede sekresiyasının blokatorları, infuzion vasiteler, enzimlerden istifade olunur. Gösterişlere esasen sanasiyaedici ve drene edici emeliyyatlar, orqanın rezeksiyası icra edilir.

Hamilelik zamanı pankreatit barede ümumi melumat
Pankreatitin müxtelif formalarına hamilelerin 0,02-0,1%-de rast gelinir, onların 88%-de patoloji proses keskin xarakter daşıyır. Xestelik hestasiya dövründe texiresalınmaz cerrahi patologiyaların texminen 50%-de aşkarlanır. Adeten keskin pankreatit ilk defe doğan qadınlarda, xroniki formanın residivi ise tekrar hamileliklerde müşahide edilir. Pozğunluq hestasiyanın istenilen vaxtlarında inkişaf ede biler, lakin 52% hallarda xestelik III trimestrde yaranır. Pankreatitin vaxtında diaqnostikasının aktuallığı xesteliyin keskin formasının gec aşkar olunması ve düzgün aparılmayan müalice zamanı ana ve perinatal ölümün ehemiyyetli derecede yükselmesi ile bağlıdır.

Hamilelik zamanı pankreatitin yaranma sebebleri
Hamilelik zamanı pankreatitin sebebleri
XX esrin 70-ci illerinde qastroenterologiya sahesinde aparılan tedqiqatların neticelerine esasen hestasiya zamanı pankreatitin etiologiyası hamile olmayan xestelerde olduğu kimidir (HELLP sindromu ile elaqedar vezinin spesifik zedelenmesi istisna sayılır). Xesteliyin yaranmasının provokasiyaedici amillerine öd ifrazı ve lipid mübadilesinin pozulması, hepato- ve pankreotoksik maddelerin (spirtli içkiler, tiazid diuretikler, metronidazol, sulfasalazin, kortikosteroidlerin) istifadesi, qeyri-düzgün qidalanma (qida rasionunun yağlı,


[1] 2 3 ... 10 >>

Şerhler:
_Bakinec_ [OFF] (01.09.2021 / 01:44)
Niye cixim ki oxuya bilmerem
**FoRbiddeN_AnGeL** [OFF] (01.09.2021 / 01:32)
Sen cik burdan))
_Bakinec_ [OFF] (01.09.2021 / 01:31)
Bunu oxuyum...
»Həzm sistemi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 853