canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hepatit

Hepatit – toksiki, infeksion ve ya autoimmun prosesler neticesinde qaraciyer toxumasının duffuz iltihabı ile xarakterize olunur. Onun ümumi elametlerine sağ qabırğaaltı nahiyede ağırlıq ve ağrı, ürekbulanma, ağızda quruluq ve acılıq hissi, iştahsızlıq, geyirme aiddir. Ağır hallarda sarılıq, çeki itkisi, deride sepki müşahide edilir. Hepatit qaraciyer koması, sirroz ve xerçengle neticelene biler. Hepatitlerin diaqnostikasında qanın biokimyevi sınaqları, qaraciyerin USM, hepatoxolesistosintioqrafiya, punksion biopsiyadan istifade edilir. Müalice meqsedile pehriz, hepatoprotektorlar teyin olunur, dezintoksikasion, spesifik etiotrop ve patogenetik terapiya aparılır.

Hepatit barede ümumi melumat
Hepatit – qaraciyerin iltihabi xesteliyidir. Gediş xüsusiyyetlerine göre hepatit keskin ve xroniki formalara bölünür. Keskin hepatit ifadeli simptomatika ile gedir. Hepatitin bu forması tam sağala ve ya xroniki fazaya keçe biler. Hepatitlerin ekseriyyeti (90%) alkoqol, virus ve ya derman menşeli olur. Xesteliyin müxtelif qrup insanlar arasında yayılma tezliyi onun forma ve yaranma sebebinden asılıdır.

6 aydan çox davam eden hepatit xroniki forma kimi qiymetlendirilir. Xroniki prosesin morfoloji şekli qaraciyer toxumasında iltihab xarakterli distrofik deyişikliklerden ibaretdir. Bu pozğunluqlar onun paycıqlı quruluşunu zedelemir. Birincili xroniki hepatitler başlanğıcda simptomsuz ve ya minimal elametlerle gedir. Xestelik bir çox hallarda diger patologiyaların müayinesi zamanı tesadüfen aşkarlanır. Hepatite çox vaxt kişilerde rast gelinir, lakin bezi spesifik hepatitlere qadınlar daha meylli olur. Keskin hepatit keçiren ve Avstraliya antigeninin daşıyıcısı olan, spirtli içkilerden sui istifade eden ve ya hepatotoksik preparatlarla müalice alan xestelerde qaraciyerin veziyyetine xüsusi diqqet yetirilmelidir.


Hepatitin patogenezi
hepatitin sebebleri
Keskin hepatit qarciyerin hepatotoksik faktorlar, virus infeksiyası ile bilavasite zedelenmesi ve yaxud autoimmun


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Həzm sistemi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 848