canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Medealtı vezin absesi

Medealtı vezin absesi – vezin toxumasında daxili irin ve nekrotik kütle ile dolu töremedir. Klinik halların ekseriyyetinde abses keskin alkoqol pankreatitinden sonra inkişaf edir. Heraret, kemerleyici ağrılar, leykositoz, pankreatit tutmasından iki hefte sonra qarın boşluğunda şişebenzer töremenin emele gelmesi ile tezahür edir. Diaqnoz qarın boşluğunun USM, MRT ve KT-i, qanın ümumi ve biokimyevi analizlerinden sonra qoyulur. Yegane müalice metodu – absesin cerrahi sanasiyası ve antibakterial terapiyadır.

Medealtı vezin absesi barede ümumi melumat
Medealtı vezin absesi – pankreatit (keskin ve ya tekrari ağırlaşma) ve ya vezide mehdud irinliyin formalaşması ile müşayiet olunan pankreonekroz keçirmiş pasientlerde inkişaf eden en ağır xesteliklerden biridir. Xestelik pasientin heyatı üçün tehlükelidir, onun menfi ceheti antibiotikoterapiya fonunda silinmiş klinik simptomatika ile getmesidir. Mehz buna göre de qastroenterologiyada pankreatit zamanı antibiotikler yalnız yanaşı geden öd yolları xesteliklerinde ve ya sübut olunmuş bakterial ağırlaşmalarda teyin oluna biler. Pankreatitden iki hefte sonra qarında ağrıların meydana çıxması ve beden teperaturunun yükselmesi müşahide olunan bütün klinik hallarda pankreas absesi ehtimalı nezere alınmalıdır. Yegane müalice metodu cerrahi üsulla irinliyin drenajıdır. Cerrahi emeliyyat olunmadıqda patologiya 100% letal sonlanır.

Medealtı vezin absesinin sebebleri
Abses keskin pankreatit fonunda inkişaf edir, ödemli formadan başqa istenilen formalı pankreatitde formalaşa biler; bu xestelik 3-4% hallarda absesin formalaşması ile sonlanır. Bir sıra hallarda alkoqol pankreatiti fonunda inkişaf edir. Medealtı vezide irinliyin yaranma sebebi sona qeder öyrenilmeyib. Güman olunur ki, infeksiya psevdokista delindikde (aseptikaya emel olunmadıqda), kistalar fistullar vasitesile bağırsağa açıldıqda qanla yoluxa biler.


Ekser klinik hallarda irinlik möhteviyyatının aspirasiyası ve bakterioloji ekilmesinde bağırsaq çöpleri ve ya


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Həzm sistemi xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 835