canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Facebookda bu iki cümleni esla yazmayın!

Kiber tehlükesizlik mütexessisleri, diqqeti Facebookda istifade şertlerinde edilmiş yeni deyişikliye yöneldibler...

Kiber tehlükesizlik mütexessisleri, diqqeti Facebookda istifade şertlerinde edilmiş yeni deyişikliye yönelderek, istifadeçilerine hesablarında ünvan ve telefon melumatlarını paylaşmamalarını qeti şekilde tövsiyye edibler.

Facebook blogunda öten günlerde derc olunan xeberde, proqramçıların sayta yükledikleri proqramlara abune olunarken istifadeçilerden istedikleri “icaze“ye ünvan ve telefon melumatlarının da daxil edildiyi qeyd olunmuşdur. Başqa sözle, Facebookda bir proqramı istifade etmek üçün administratora şexsi melumatlarınıza daxilolma icazesi vermekle, kim terefinden ve nece istifade edileceyini bilmeden ünvan melumatlarını da vermiş olacaqsınız.

Facebookda istifadeçilerin şexsi melumatlarına bele “münasibeti“ keskin tenqid eden Kiber tehlükesizlik mütexessisleri, qeyd edirler ki, ünvan ve telefon melumatlarını elde eden adminstratorlar isteseler bu şexsi melumatları gelir elde etmek meqsedile diger firmalara sata bilerler ki, bu da sonda cinayet hadiselerinin keskin artımına sebeb ola biler.

İngilterenin The Independent qezetinde derc olunmuş xebere göre, proqramlara abune olarken telefon ve ünvan kimi melumatlar üçün ayrı ve açıq icaze müddeti tetbiq olunmasına baxmayaraq, bu melumatın nece istifade edileceyi ile bağlı heç bir zemanetin verilmemesi böyük risk faktoru yaratmış olur.

Sophos informasiya tehlükesizliyi şirketinin nümayendesi Graham Cluley, bu cür melumatların nece ve kim terefinden istifade edileceyi Facebook terefinden açıq şekilde bildirilib melumatların tehlükesizliyine zemanet verilmeyince, istifadeçilerin öz şexsi melumatlarını Facebookdan götürmelerini tövsiyye etmişdir.


Şerhler:
Katy [OFF] (21.02.2011 / 19:47)
Vaaay,yaxsiki dediniz e..Cox sagolun.
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 619