canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Aritmogen sağ medecik kardiomiopatiyası

Aritmogen sağ medecik kardiomiopatiyası – sağ medeciyin struktur deyişiklikleri ve aritmiyaların inkişafı ile xarakterize edilir. Simptomsuz gede ve ya ifadeli taxiaritmiya, ekstrasistoliya, kardialgiya ve ürek çatışmazlığı ile müşahide oluna biler. Diaqnostika exokardioqrafiya, maqnit-rezonans müayine, elece de miokardın biopsiyasının neticelerine esaslanır. Patologiyanın spesifik müaicesi mövcud deyil, terapiya aritmiyanın ve durğun ürek çatışmazlığının aradan qaldırılmasına yöneldilir. Medikamentoz müalice effekt vermedikde kardioverter-defibrillyatorun implantasiyası tetbiq edilir.

Aritmogen sağ medecik kardiomiopatiyası barede ümumi melumat
Aritmogen sağ medecik kardiomiopatiyası (sağ medeciyin aritmogen displaziyası, sağ medeciyin aritmogen xesteliyi, ASM KMP) – sağ medeciyin divarını zedeleyen, miokardın qalınlığında piy ve fibrinoz infiltrasiya ocaqlarının formalaşması, bezen iltihabın qoşulması (miokardit) ile seciyyelenen xestelikdir. Patologiya ilk defe 1977-ci ilde G. Fontaine terefinden «sağ medeciyin aritmogen displaziyası» adı altında tesvir olunmuşdur. F. I. Marcus tedqiqatı davam etdirerek, 1982-ci ilde xesteliye müasir ad vermişdir.

Müxtelif regionlarda ASM KMP-nin yayılması 1-6:10000 hüdudlarında deyişir; xesteler arasında 4:1 nisbeti ile kişiler (esasen 40 yaşdan kiçik) üstünlük teşkil edir. İrsen ötürülme tendensiyasına malikdir, bu sebebden ASM KMP-nın ekser formaları natamam penetrantlıqla autosom-dominant xestelik kimi qiymetlendirilir. Xesteliyin qefil ürek ölümünün inkişafında rolu aşkar edildikden sonra ona qarşı maraq keskin suretde artmışdır. Ürek-damar patologiyası sebebinden dünyasını deyişen uşaqlar ve 20 yaşa qeder genclerde miokardın histoloji müayinesinin neticelerine esasen onların 26%-de ASM KMP ile assosiasiyalı deyişiklikler aşkarlanmışdır.


Aritmogen sağ medecik kardiomiopatiyasının yaranma sebebleri
aritmogen sağ medecik kardiomiopatiyasının sebebleri
Xesteliyin tezahürlerinin heterogenliyi ile elaqedar ASM


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İrsi xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887