canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dırnaqların soyulması

Dırnaqların soyulması – dırnaq lövheciyinin quruluşunun pozulması neticesinde onun qabıqlanması ile xarakterize olunur. Bu tip dırnaqlar kövreklik, quruluq, nahamar seth, sağlam parıltının itmesi, leng böyüme ve s. ile ferqlenir. Dırnaqların soyulma sebebini aydınlaşdırmaq üçün mikoloqun konsultasiyası, dırnaq lövheciyinin patogen göbeleklere göre müayinesi, spektral analizin kömeyile mikroorqanizmlerin konsentrasiyasının teyini teleb oluna biler. Müalice kompleks şeklinde aparılmalıdır: tibbi (bioloji aktiv elaveler ve vitamin-mineral kompleksleri, fizioterapiya) ve qulluq prosedurları (müalicevi vannalar, maska, dırnaqların xüsusi maddelerle möhkemlendirilmesi).

Dırnaqların soyulması barede ümumi melumat
Dırnaqların soyulması – distrofik deyişiklik olub, dırnaq lövheciyinin nazilmesi ve qabıqlanması ile seciyyelenir. Dırnaqların kövrekliyi ve deformasiyası ile beraber soyulan dırnaqlar da onixodistrofiyalara aid edilir. Dermatologiyada dırnaqların 2 istiqametde soyulması qeyde alınır: boylama (onixoreksis) ve köndelen (onixoşizis). Dırnaq lövheciyinin dırnaq yatağından tam ve ya hissevi soyulması onixolizis adlanır. Soyulan dırnaqlar serbest patologiya şeklinde rast geline ve ya müxtelif dermatozlar ve yaxud somatik xestelikler zamanı simpatokompleksin terkibine daxil ola biler. Bundan elave dırnaq lövheciklerinin quruluş ve formasının deyişmesi xoşagelmez kosmetik qüsur olub, psixoemosional gerginliye ve pasiyentlerin, xüsusen qadınların heyat keyfiyyetinin azalmasına getirib çıxarır.

Dırnaqların soyulmasının sebebleri
Dırnaqlar – el ve ayaq barmaqlarının distal falanqalarını örten buynuz lövheden ibaretdir. Onlar gün erzinde 0,1–0,12 mm böyüyür, daima yenilenir ve berpa olunur. Dırnaq lövheciyinin serbest kenarının texmini qalınlığı 0,385 mm teşkil edir, patoloji veziyyetlerde bu reqem arta ve ya azala biler. Keratin – dırnağın esas komponenti olub, onun möhkemliyini temin edir. Keratin qatları arasında yerleşen su ve lipid tebeqesi ise dırnaqlara


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 913