canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hessas deri

Hessas deri – adi endogen ve ekzogen amillere (fiziki, kimyevi, hormonal ve s.) heddinden artıq reaksiya veren deri tipidir. Hessas deri üçün qıcıqlanma elametleri, qızartı, qabıqlanma, sepkiler xarakterikdir. Subyektiv elametlere göyneme, iynebatırma hissi, ağrı aiddir. Hessas derinin sebebini müeyyen etmek üçün dermatokosmetoloqa müraciet etmek lazımdır. Yalnız tecrübeli mütexessis hessas deriye düzgün qulluq qaydalarını başa sala ve lazımi salon prosedurları, kosmetik vasiteleri teyin ede biler.

Hessas deri barede ümumi melumat
Kosmetologiyada «hessas deri» dedikde adi daxili ve xarici agentlere qarşı yüksek hessaslıq ve gözlenilmez reaksiya ile seciyyelenen deri tipi nezerde tutulur. Hessas deri yorğunluq, stress, yuxu azlığı, soyuq külek, su ve dekorativ kosmetikaya qızartı, qabıqlanma, dartılma, kiçik ölçülü qaşınan sepkilerle reaksiya verir.

Derinin yüksek hessaslığından esasen sarı ve ya küren saçlı, mavi, boz ve ya yaşıl gözlü qadınlar eziyyet çekir. Bu tip deri buynuz qatın nazikliyi, piqment azlığı, piy ifrazının kifayet qeder olmaması ile xaraketrize olunur. Bu xüsusiyyetler derini daxili stressler ve xarici qıcıqlandırıcılara qarşı hessas edir. Statistik melumatlara esasen Merkezi Avropa ehalisinin 2/3 hissesi hessas deri problemi ile üzleşir.


Derinin müxtelif qıcıqlandırıcılara (kosmetik vasite, iqlim şeraiti, neyro-psixi yüklenmeler) qarşı hessaslığını çox zaman allergik menşeli ve ya deri xestelikleri, meselen, rozasea ve ya seboreyalı dermatitle sehv salırlar. Lakin, eger derinin reaktivliyi esaslı sebeb olmadan qefil baş verirse bu, derinin hessaslığından xeber verir.

Hessas derinin tipleri
Derinin yüksek hessaslığına sebeb olan amiller onun tiplerinin sistemleşdirilmesinin esasını teşkil edir.

Derinin hessaslığı onun anadangelme xüsusiyyetleri – quruluq, naziklik, zeiflik, qoruyucu piqmentasiyanın çatışmazlığı ile bağlı olur. Bele deri demek olar ki, bütün xarici qıcıqlandırıcılara (isti ve soyuq, su ve ya güneş, külek ve ya


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 908