canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Koylonixiya

Koylonixiya – onixodistrofiyanın bir növü olub, dırnaq lövhesinin reng ve hamarlıq pozulmadan qaşıqşekilli forma alması ile xarakterize edilir. Klinik olaraq, koylonixiya 2 merheleye bölünür. İlkin merhelede dırnağın merkezinde yalnız kiçik çökeklik nezere çarpır. Zaman keçdikce dırnaqaltı sahe deyişir, dırnağın kenarları yuxarı qalxır. Koylonixiyanın diaqnostikasında su testinden istifade edilir. Bundan elave dar ixtisaslı mütexessislerin konsultasiyası, mikozun inkar edilmesi teleb olunur. Gecikmiş merhelede daha geniş klinik-laborator müayineye ehtiyac yaranır. Koylonixiyanın müalicesi xesteliyin sebebinin aradan qaldırılmasından, yanaşı geden patologiyanın korreksiyasından ibaretdir. Dırnağa iltihabeleyhine preparatlar, vitamin-mineral kompleksleri ile okklüziv sarğı qoyulur.

Koylonixiya barede ümumi melumat
Koylonixiya – dırnaq lövhesinin distrofik deyişikliyi olub, onun nazilmesi ve qaşıqşekilli deformasiyası ile müşayiet edilir. Bu polietioloji xestelik heç bir subyektiv hisslere sebeb olmadan yalnız dırnaq lövhesinin estetik qüsuru ile özünü büruze verir. Koylonixiya – onixodistrofiyanın en geniş yayılmış formasıdır. Bütün koylonixiyalar heddinden artıq nazilmiş dırnaq lövhesinde baş verir. Koylonixiya yaş, cins, fesille elaqedar olmayıb, bütün kontinentlerde qeyde alınır. Problemin aktuallığı pasiyentlerin heyat keyfiyyetinin pozulması, elece de koylonixiyanın bezen mede-bağırsaq traktının yastı hüceyreli xerçenginin inkişafının risk amili (Plammer-Vinson-Paterson-Kelli sindromu) kimi qiymetlendirilmesi ile bağlıdır.

Koylonixiyanın yaranma sebebleri
Koylonixiya müxtelif sebeblerden yarana biler. Müasir dermatologiyada koylonixiya anadangelme irsi onixodistrofiyalara aid edilir. Hesab olunur ki, genetik meyllik fonunda koylonixiya müxtelif somatik xesteliklerin elameti kimi inkişaf ede biler. Qazanılmış koylonixayını töreden patogen triggerler ekzogen ve endogen olur. Ekzogen amillere travma, kimyevi maddelerle temas, intensiv ultrabenövşeyi


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887