canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kuperoz

Kuperoz – hessas derinin kapilyarlarının genişlenmesi ve kövrekliyi ile elaqedar qanın mikrosirkulyasiyasının pozulması neticesinde yaranan xestelikdir. Deri xarici qıcıqlandırıcıların tesirine hessas olduqda onlara qızartı ve ya iltihabla cavab verir. Havanın heraretinin cüzi deyişmesi, yuyunma ve ya toxunma zamanı hessas deride qaşınma, göyneme hissi yaranır. Derinin qızartı şeklinde reaksiyası esasen alın, çene, burun ve yanaqlarda müşahide edilir. Kuperozun sonrakı inkişafı qan damarlarının genişlenmesi ve kövrekliyi sebebinden qızartının daimi xarakter almasına getirib çıxarır. Damar ulduzcuqları (kiçik damarların genişlenmesi) aydın nezere çarpdığından diskomfort töredir. Kuperoz problemine kişilere nisbeten qadınlarda daha çox rast gelinir. Tünd derili insanlarla müqayisede açıq deriye sahib olan şexslerde kuperozun yaranma ehtimalı yüksekdir.

Kuperozun yaranma sebebleri
Kuperozun fesadları
Kuperoza meylli deriye ev şeraitinde qulluq
Kuperoza meylli deriye peşekar qulluq. Salon prosedurları
Kuperozun kosmetoloq terefinden müalicesi
Kuperozun yaranma sebebleri
Her bir xestelik kimi kuperoz da irsi amillerle bağlı ola biler. Onun yaranma riskini azaltmaq üçün kapilyarlarda qan axınının pozulmasına ve venoz durğunluğa sebeb olan elverişsiz amillerin tesirinden uzaq durmaq lazımdır.

Heraretin deyişmesi. Temperaturun keskin sıçrayışları kuperoza meylli hessas deriye menfi tesir gösterir. Derini heddinden artıq isti ve ya soyuqdan qorumaq lazımdır.
Keskin ve qaynar qida.
Siqaret– sağlamlığın düşmenidir. Bu zererli verdiş ürek-damar sistemine ciddi ziyan vurur.
Alkoqol. Spirtli içkilerin, xüsusen qırmızı üzüm ve ya qara quşarmudundan hazırlanan çaxırın damargenişlendirici tesiri derinin veziyyetinde de öz eksini tapır.
Ultrabenövşeyi şüalardamarların kövrekleşmesine sebeb olur, orqanizmdeki mübadile proseslerine neqativ tesir edir. Bununla elaqedar çox isti havada birbaşa güneş şüaları altında uzunmüddetli qalmaq meslehet görülmür.
Qehve, tünd


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 878