canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Mimik qırışlar

Mimik qırışlar – üz ezelelerinin aktiv yığılması neticesinde emele gelen qırışlardır. Onlar qaş arası, alın, göz etrafı, perioral nahiyede lokalizasiya olunur. Mimik qırışlar cavanlarda nazik sethi xett, yetkin şesxlerde ise üz ezelelerinin boşalması zamanı itmeyen derin şırımlar şeklinde olur. Mimik qırışlara qarşı kimyevi pilinq, üzün lazerle cilalanması, masaj, kosmetik maskalar, aparat prosedurları, botulinotoksin inyeksiyaları, kontur plastikası, sap liftinqi effektivdir.

Mimik qırışlar barede ümumi melumat
Mimik (dinamik) qırışlar – üz ezelelerinin tonusunun pozulması ile elaqedar deri relyefinin şırımlar ve büküşler şeklinde deyişmesidir. Derinin yaşlanmasından xeber veren statik qırışlardan ferqli olaraq, dinamik qırışlara müxtelif mimik hereketleri yerine yetiren üz ezelelerinin yığılması sebeb olur. Bununla bağlı mimik qırışlar hetta genclerde de emele gele biler. Gün erzinde üz ezeleleri orta hesabla 15000 defe yığılıb boşalmaqla insanın emosional veziyyetini – sevinc ve keder, teeccüb ve meyusluq ve s. ifade edir. Müasir kosmetologiyada emosiyaların arzuolunmaz izlerini «silmeye» imkan veren müxtelif üsullar mövcuddur.

Mimik qırışların yaranma sebebleri
Mimik ezeleler tebii delikler: göz almaları, burun, ağız etrafında qruplaşan xırda ve nazik ezele destesinden ibaretdir. Mimik ezelelerin esas funksiyası bu deliklerin genişlenme ve ya qapanmasında iştirak etmek ve üze insanın emosional veziyyetine uyğun ifade vermekdir. Diger ezelelerden ferqli olaraq, mimik (ve ya üz) ezeleler bir ve ya her iki ucları ile deriye bağlanır. Bu sebebden mimik ezelelerde fasiyalar olmur. Üz ezeleleri yığılarken deri dartılır ve büküşler emele gelir, boşaldıqda ise deri elastikliyi sayesinde evvelki veziyyetine qayıdır.


Cavanlarda müxtelif emosiyalarla bağlı yaranan şırımlar ezeleler boşaldıqdan sonra derhal hamarlaşır. Lakin yaş artdıqca deri dinamik yüklenmeye evvelki kimi müqavimet göstere bilmediyinden mimik qırışlar daimi xarakter alaraq, daha ifadeli ve


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887