canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Nazik dodaqlar

Nazik dodaqlar – ağız deliyini ehate eden kiçik ölçülü ve hecmli deri-ezele büküşleridir. Onlar çox zaman asimmetrik olur. Fizioqnomik nöqteyi nezerden nazik dodaqlar sahibini heddinden artıq ciddi, hiyleger, paxıl, tamahkar insan kimi xarakterize edir. Bu sebebden qadınlar müxtelif üsullarla: dekorativ ve permanent makiyaj, kontur plastikası, lipofilinq, xeyloplastika ve s. nazik dodaqları böyütmeye sey gösterirler.

Nazik dodaqlar barede ümumi melumat
Ezele qatının qalınlığından asılı olaraq, dodaqlar qabarıq (şişkin), qalın, orta ve nazik olur. Dodaqlar ağzın dairevi ezelesi, kövşek birleşdirici toxuma, deri ve selikli qişadan ibaretdir. Dodaq toxumaları (xüsusen ezele qatı) zeif inkişaf etdikde dodaqların qalınlığı az olur.

Dodaq büküşlerini emele getiren dairevi ezele ağız etrafında yerleşir. Dodaqlar xaricden ve daxilden selikli qişa ile örtülür. Selikli qişanın deri ile serheddi dodağın qırmızı haşiyesi adlanır. Üst dodağın xarakterik M-şekilli relyefi Kupidon qövsü adlanır. En qalın dodaqlar neqroid irqinin nümayendelerinde müşahide olunur. Avropalılar üçün orta ve nazik dodaqlar seciyyevidir. Dodaqların forma ve qalınlığı yaş ve ferdi xüsusiyyetlerden asılıdır: 25 yaşdan sonra dodaqların hecmi tedricen azalır.


Orta esrlerde nazik ve kiçik dodaqlar gözellik simvolu hesab olunurdu. Lakin indiki dövrde dolğun dodaqlar cavanlıq, sağlamlıq ve yüksek temperamentin göstericisi sayılır. Mehz bu tip dodaqlar eks-cinsin nümayendelerinde maraq oyadır.

Nazik dodaqlar problemi
Bu tip qadınlarda üst dodaq adeten düz olur, Kupidon qövsüne rast gelinmir. Yaş artdıqca dodağı emele getiren toxumalar hecmini itirdiyinden dodaqlar nazilir ve kiçilir.

Nazilme zamanı üst dodaq demek olar ki, nezere çarpmır. Ekser hallarda nazik üst dodaq anadangelme inkişaf qüsuru – dovşandodaqlığın müalicesinin neticesi olaraq, yaranır. Bele veziyyetlerde yalnız üst dodağın hecminin artırılması ve ya onun liftinqi meslehet görülür. Alt dodağın nezere çarpacaq derecede


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 878