canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Piy yığıntısı

Piy yığıntısı – derialtı piyin lokal toplanmasıdır. Bele veziyyetler üz ile beden arasındakı nisbetin pozulmasına sebeb olur. Piy toxuması müxtelif anatomik sahelerde (çenealtı, sağrı nahiyesi, qarın, bel, bud) yığılaraq, bedenin müeyyen hisselerinin hecm ve konturlarının deyişilmesine getirib çıxarır. Piy toxumasının ümumi miqdarının qiymetlendirilmesi meqsedile boy-çeki göstericileri, beden kütlesinin indeksi teyin edilir, bioimpedanometriya aparılır. Piy yığıntısı-nı korreksiya etmek üçün kosmetologiyada inyeksion (mezoterapiya), aparat (kavitasiya, LPG, kriolipoliz, elektrolipoliz), cerrahi (lioposaksiya) ve diger üsullardan (masaj, bürüme) istifade olunur.

Piy yığıntısı barede ümumi melumat
Piy yığıntısı – bedenin müeyyen hissesinde piy toxumasının heddinden artıq inkişaf etmesidir. Statistik melumatlara esasen qadınların texminen 46%-i, kişilerin ise 32%-i artıq çeki ve piy yığıntılarından eziyyet çekir. Qadınlarda «problemli» zonalara buxaq, sağrı nahiyesi, qarnın aşağı hissesi, bel, budun xarici ve daxili sethi ve s. aiddir. Mehz bu sahelerde piy daha süretle toplanır. Piy yığıntısı bir çox qadınların (xüsusen, «balzak» yaşlı) estetik problemidir. Beden quruluşunu korreksiya etmek meqsedile müasir kosmetologiya ve plastik cerrahiyyede sınaqdan keçirilmiş geniş spektrli qeyri-invaziv ve cerrahi üsullardan istifade olunur.

Piy yığıntısının yaranma sebebleri
Piy yığıntılarının formalaşmasının esasını lipogenez (piy toxumasının yaranması) ve lipoliz (piylerin parçalanması) proseslerinin disbalansı teşkil edir. Lipogenezin tenzimlenmesinde insulin, prostaqlandin, vazopressin, lipolizin requlyasiyasında ise AKTH, STH, katoxolaminler, cinsi hormonlar, lipotropinler iştirak edir. Lipogenezin üstünlüyü ile müşahide olunan disbalans neticesinde piyin artıq miqdarı piy hüceyrelerinde (adipositler) toplanaraq, onların hipertrofiyasına sebeb olur. Adipositlerin ölçülerinin artması qan ve limfa damarlarının kompressiyası, toxumalarda mayenin lengimesi ve


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887