canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Postakne

Postakne – akne xesteliyinin özbaşına ve qeyri-adekvat müalicesi neticesinde deride yaranan ikincili davamlı deyişiklikler kompleksinin ümumileşdirilmiş adıdır. Akne xesteliyi insanların ekseriyyetinde müşahide edilir. Hetta ideal deriye malik olan şexslerde cinsi yetişkenlik dövründe sızanaqlar emele gelir. Akne ifadeli olduqda mütexessise müraciet etmek lazımdır. Müalice vaxtında ve düzgün aparılmadıqda yeni problem – postakne meydana çıxır.

Postaknenin tezahürleri
Postakne – seboreya ve akne xesteliyinin düzgün aparılmayan ve ya özbaşına müalicesi neticesinde deride yaranan kosmetik qüsurlar kompleksidir. Onun elametlerine aşağıdakılar aiddir:

Postaknenin ağırlıq seviyyesi tekce derinin sızanaqlarla zedelenme derecesinden asılı olmur. Akne xesteliyi cavan yaşlarda, derinin regenerasiya imkanlarının geniş olduğu dövrde baş verdikde peşekar müalice ile postaknenin qarşısını almaq mümkündür. Eksine, aknenin uzun müddetli gedişi, kosmetoloji ve tibbi yardımın adekvat aparılmaması deride davamlı struktur deyişikliklerine sebeb olur.


İndi ise, gelin postaknenin esas tezahürleri ile yaxından tanış olaq:

Mesamelerin genişlenmesi. Piy vezilerinin hiperfunksiyası sebumun heddinden artıq ifraz olunmasına ve onun axacaqlarda toplanmasına sebeb olur. Bura hem de derinin ölü hüceyreleri, kosmetik vasitelerin qalıqları da elave olunur. Vezi axacağının uzunmüddetli genişlenmesi neticesinde onun divarı berkiyir, derinin buynuz qatı heddinden artıq inkişaf edir, çapıq toxuması emele gelir. Deri sethinde kele-kötürlük yaranır.

Davamlı eritema. İltihab ocağına mexaniki tesir, papula, pustula, düyün ve ya kistaların qeyri-peşekarcasına travmatik temizlenilmesi göyümtül lekelerin formalaşmasına sebeb olur. Onlar qanın mikrosirkulyasiyasının pozulmasına cavab reaksiyası şeklinde yaranır. Hemçinin göy çapıqlar ve lekeler iltihab ocağının açılması ve infiltratın boşaldılmasından sonra emele gelir. Derinin estetik veziyyeti korlanır. Çapıq ve lekeler soyuq aylarda daha


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 884