canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Problemli deri

Problemli deri – heddinden artıq quruluq ve ya yağlılıq, sızanaqlar, damar defektleri, piqmentasiya ve diger kosmetik qüsurlarla xarakterize olunur. Problemli derinin elametlerine lokal qızartı, nahamar seth, genişlenmiş mesameler, sızanaqlar, komedonlar ve s. aiddir. Bu probelemle ekser hallarda yeniyetmeler, elece de endokrin ve hezm sistemi xesteliklerinden eziyyet çeken insanlar üzleşir. Bu ve ya diger problemlerini hell etmek üçün dermatoloq, qastroenteroloq, endokrinoloqun konsultasiyası, kompleks müayine, endogen pozğunluqların aradan qaldırılması, deriye düzgün qulluğun teşkili teleb olunur.

Problemli deri barede ümumi melumat
Sağlam görünüşe malik olmayan, sızanaqlar, damar ve ya piqment lekeleri, çapıqlarla müşayiet edilen deri problemli sayılır. Bu problemle her kes qarşılaşa biler. Hetta ideal deride yaş artdıqca hormonal deyişikliklerle elaqedar müeyyen çatışmazlıqlar yaranır. Stress ve diger elverişsiz amiller derinin veziyyetine tesir ederek, bir sıra kosmetik qüsurlara sebeb olur. Problemli deri tipine göre yağlı, quru, kombineolunmuş, xroniki yaşa esasen cavan ve yetkin ola biler. Dermatokosmetoloqa müracietlerin böyük ekseriyyeti mehz problemli deri ile bağlı olur.

Problemli derinin xarici tezahürleri
sızanaqlar, civzeler deri örtüklerinin saralması
Yaş amili, orqanizmin ümumi veziyyeti ve sağlamlığı, deri tipi ve bir çox sebeblerden asılı olaraq, deri problemleri müveqqeti xarakterli olub, qısa zaman erzinde keçib gede, bezen ise ciddi narahatlıqlar törede biler. Üz derisi quru, normal ve yağlı sahelerden ibaret olduqda kombineolunmuş adlanır. Bele deri tipi esasen qadınlarda müşahide edilir. Üzün merkezi ve ya T-zonası (burun, alın, çene) yağlı, yanaqlar, göz etrafı nahiye, boyun ise normal ve ya quru deri ile örtülür. Yağlı ve quru hessas deri daha problemli tiplerdir.


Diger tiplerden ferqli olaraq, yağlı deriye malik qadınlarda erken qırışların yaranma


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887