canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sızanaqlar

Sızanaqlar (akne, civze) – piy vezilerinin fealiyyetinin pozulması neticesinde yaranan papulyoz ve ya pustulyoz elementlerdir. Sızanaqlar esasen yağlı deride emele gelir, üz, sine, çiyin, kürek nahiyesinde lokalizasiya olunur. Onlar deri seviyyesinden yükselen tek ve ya çoxsaylı iltihabi sepkiler şeklinde olur. Sızanaqların yaranma sebebini aydınlaşdırmaq üçün dermatoloqun konsultasiyası teleb olunur, ehtiyac yarandıqda MBT ve hormonal fon yoxlanılır. Sızanaqlar medikamentoz vasiteler (melhem, losyon) ve kosmetoloji üsulların (üzün gigiyenik temizlenmesi, pilinq, fototerapiya, krioterapiya, lazer terapiyası) kömeyile müalice edilir.

Sızanaqlar barede ümumi melumat
Akne problemi ile demek olar ki, bütün yeniyetmeler qarşılaşır. Bu kosmetik qüsur genclerin emosional gerginlik keçirmesine sebeb olur. Sızanaqların müveqqeti xarakterli olması ile elaqedar onlara bir qeder bigane yanaşmaqla daha düzgün pozisiyanın seçilmesi barede böyüklerin öyüd-nesihetleri fayda vermir, çünki mehz bu dövrde genc oğlan ve qızlar üçün etrafda olan insanların onların xarici görünüüş haqqında düşünceleri böyük ehemiyyet kesb edir. Bu sarsıntılar neticesinde dermatoloji problem psixoloji probleme çevrilir.

Bes ne etmek lazımdır? Ömrün cavan çağında qüsurlu deri sebebinden meyus olub, hedyaşıdlardan aralanmaqla cemiyyetden uzaqlaşmaq? Eksine, yaxşı ehval-ruhiyyenin düşmeni sayılan bu problemle aktiv şekilde mübarize aparilmalıdır. Düzgün müalice üsulu seçmek üçün sızanaqların yaranma sebebini deqiq teyin etmek lazımdır.


Sızanaqların yaranma sebebleri
Yeniyetmelerde sızanaqlar (acne juveniles) piy vezilerinin iltihabı neticesinde yaranır. Cinsi yetişkenlik dövründe orqanizmde bir sıra deyişiklikler baş verir. Bu fonda yodun izafi miqdarı ve ya eksine, A, B qrup vitaminler ve sinkin çatışmazlığı müşahide edilir. Neticede deri piyinde durğunluq yaranır, onun bakterisid xüsusiyyeti zeifleyir. Bele veziyyet propion bakteriyalar ve iltihabın diger töredicilerinin fealiyyeti üçün


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 842