canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Tükün deriye batması

Tükün deriye batması – tükün eks istiqametde böyümesi ile seciyyelenir. Deri altında qalan tükler arzuolunmaz tüklerin tez-tez temizlenildiyi sahelerde (üz, ayaq, boyun, qoltuqaltı, qasıq zonası) yaranaraq, hemin nahiyenin şişkinliyi, iltihabı ve qaşınması ile özünü büruze verir. Bu cür halların qarşısını almaq üçün tüklerden ev şeraitinde azad olunmamalı (krem-depilyator, ülgüc), epilyasiyanın peşekarlar terefinden aparılmasına, tükün deriye batmasına mane olan xüsusi kosmetik vasitelerin istifadesine üstünlük verilmelidir.

Tükün deriye batması barede ümumi melumat
Deri altında qalan tükler deri baryerini keçe bilmediyinden intradermal böyümeye başlayır. Dermatologiya ve kosmetologiyada bu problem «psevdofollikulit» adlandırılır. Deri altında qalan tüklere üz ve bedenin müeyyen hisselerindeki tüklerden müntezem şekilde azad olan şexslerde rast gelinir. Psevdofollikulitden esasen neqroid irqinin nümayendeleri, elece de qalın, qıvrım tüklere malik olan şexsler eziyyet çekir. Tükün deriye batması epilyasiyanın düzgün aparılmamasından xeber verir.

Tükün deriye batmasının sebebleri
Deri altında qalan tükler adeten ev şeraitinde depilyasiyadan (ülgüc, elektroepilyator, krem ve ya mum zolaqlar) sonra yaranır. Qeyd olunan üsullar tükün yalnız deri sethinden yuxarıda olan hissesini temizleyir; bu zaman tükün soğanağı xaric edilmir. Depilyasiyanın her bir prosedurundan sonra tükler nazilir ve zeifleyir. Epidermisin buynuz pulcuqları qopub ayrılmır, onlar tük follikullarının menfezini tutaraq, derini kobudlaşdırır. Bele hallarda nazik tükler xarice çıxa bilmediyinden intradermal böyümeye başlayır. Qeyri-düzgün boyüme prosesinde tük spiral şekilli forma alır (burulmuş tük).


Bundan elave tükün deriye batma tezliyine derinin veziyyeti, depilyasiyanın aparılma qaydası, tüklerin sert olması, deride tük soğanaqlarının yerleşme derinliyi ve bucağı ve s. tesir edir. Derinin epilyasiyaya hazırlanmaması, tüklerden azad olduqdan sonra gigiyenik qulluq vasitelerinden:


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 842