canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Tutqun üz derisi

Tutqun üz derisi – derinin qeyri-sağlam rengi (solğun, bozumtul) ile xarakterize olunur. Bu, her zaman derinin yaşlanması ile bağlı olmayıb, sağlam heyat terzi keçirmeyen ve ya müxtelif patologiyalardan eziyyet çeken cavanlarda da rast geline biler. Tutqun deri bir qayda olaraq, quruluq ve hessaslıqla müşayiet olunur. Bu kosmetik problemin helli zererli verdişlerden imtina edilmesini, ev şeraitinde ve peşekarlar terefinden sağlamlaşdırıcı tedbirlerin aparılmasını teleb edir. Tutqun deri ile mübarizede pilinq, biorevitalizasiya, mezoterapiya, ultrafonofarez, masaj ve s. üsullar tetbiq oluna biler.

Tutqun üz derisi barede ümumi melumat
Tutqun deri – meqapolis sakinlerinin en geniş yayılmış kosmetik problemidir. Bu yolla deri hüceyreleri qida maddeleri, nemlik ve oksigenin çatışmazlığı barede «heyecan siqnalı» verir. Ekser qadınlar üzün solğun rengini makiyajla gizletmeye çalışır, lakin bu, xarici görünüşü daha da korlayır. Müasir kosmetologiya tutqun derinin parlaqlığını qaytaran müxtelif üsullar teklif edir.

Tutqun üz derisinin sebebleri
Derinin sağlamlığı ve xarici görünüşü onun nemlik seviyyesi ve yerli qan dövranının veziyyetinden asılıdır. Tutqun üz derisi qeyri-düzgün heyat terzinin neticesi hesab olunur. Yuxu azlığı, ağır pehriz, hipodinamiya, zererli verdişler, heddinden artıq qaralma üz derisinin veziyyetine menfi tesir gösterir. Xroniki yuxusuzluq zamanı deri gece saatlarında berpa olunmağa vaxt tapmır, neticede deri solğunlaşır, hüceyrelerin erken yaşlanma prosesi işe düşür. Qidalanmada mehdudiyyetler yeni hüceyreler üçün «tikinti materialı» sayılan qidalı maddeler, vitamin ve mineralların çatışmazlığına getirib çıxarır. Uzun müddet bir pozada oturmaq (meselen, kompüter arxasında) boyun-yaxalıq nahiyesinin ezelelerinin gerginlik ve spazmına sebeb olur, bununla elaqedar boyun ve baş hissede qan dövranı pozulur. Bütün bu prosesler derinin xarici görünüşünde öz eksini tapır – üz derisi cansız ve tutqun olur.


Uzun müddetli qaralma (güneş vannaları


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 856