canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Üz maskaları

Üz maskaları – üz derisine elave qulluq vasitesidir. Her bir deri tipine (quru, yağlı, normal, kombineolunmuş) müeyyen terkibli kosmetik maskalar uyğun gelir. Tesirinden asılı olaraq, üz maskaları qidalandırıcı, temizleyici, tonuslandırıcı, ağardıcı, müalicevi ve s. kimi qruplara bölünür. Onlar ev şeraitinde hazırlana ve ya estetik merkezlerde kosmetoloqlar terefinden üze yaxıla biler.

Maskanın effektivliyi onun epidermis hüceyrelerine intensiv tesiri ile izah olunur. Bu tesir neticesinde toxuma teneffüsü ve qan dövrünı stimule olunur, hüceyre metabolizmi süretlenir, maddelerin deri hüceyrelerine keçmesi aktivleşir.

Üz maskaları neinki yerli, hem de orqanizme reflektor biostimuleedici tesire malikdir. Maskalar serbest kosmetoloji prosedur ve yaxud üze kompleks qulluq vasitesi kimi tetbiq olunur. Onların kompress, masaj ve aparat prosedurları ile birge istifade etdikde, neticeler daha da mükemmel olur. Üz maskalarını seçerken derinin veziyyeti, tipi ve yaş amili nezere alınmalıdır. Üzde genişlenmiş damarlar, hipertrixoz, ekzema, herpes olduqda maska qoymaq meslehet görülmür.


Üz maskalarının düzgün istifade qaydası
Üz maskalarının tesiri
Üze maska qoymazdan evvel saçlar arxaya yığılmalı ve deri losyonla silinmelidir. Evvelceden buxara verilmiş ve temizlenmiş deriye yaxılan maskanın effektivliyi xeyli yüksek olur. Maksa qoyarken üz sakit ve hereketsiz veziyyetde qalmalıdır. Hemçinin gözaltı nahiye pambıq tamponlarla maskadan qorunmalıdır.

Qatı üz maskaları xüsusi şpatelle, duru vasiteler ise enli fırça ile çekilir. Maska dodaq ve göz serhedlerinden 1-2 sm aralı qalmaqla deriye beraber seviyyede çekilmelidir. Kosmetik maska derini dartmadan müeyyen istiqametlerde sürtülür: çene xettinden gicgaha; yuxarı dodaqdan qulaqlara; burundan gicgah nahiyesine doğru.

Üz maskaları deride 15-20 deqiqe saxlanılır. Bu müddet başa çatdıqda losyon ve yaxud termal suya batırılmış pambıqla ehmalca silinir. Sonda üze deri tipine uyöun krem çekilir.


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 856