canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yetkin deri

Yetkin deri – xronoloji yaşlanmanın ilkin elametlerinin müşahide olunduğu deridir. Yetkin deriye xas olan fizioloji deyişikliklere quruluq, elastikliyin azalması, mimik ve derin qırışların yaranması, piqment lekeleri, gözle görünen kapilyarlar, göz altı torbalar aiddir. Yetkin deri xüsusi qulluq teleb edir: intensiv nemlendirilme, qidalandırma ve anti-age kosmetikadan istifade olunmaqla müdafie. Derinin yaşlanmasının profilaktikasına yöneldilen salon prosedurlarına kimyevi pilinq, masaj, foto- ve lazer cavanlaşdırılma, biorevitalizasiya, mezoterapiya, kontur plastikası ve s. daxildir.

Yetkin deri barede ümumi melumat
«Yetkin deri» dedikde 35-45 yaşlı qadınlarda yaşlanmanın ilkin elametlerinin izlenildiyi deri nezerde tutulur. Buna baxmayaraq, derinin yaşı her zaman xronoloji (pasport) yaşla üst-üste düşmür. Yetkin deri problemi cavan yaşlarda, xüsusen derinin sistematik şekilde elverişsiz amillerin tesirine meruz qaldığı, ona qulluğun düzgün ve müntezem aparılmadığı hallarda da yarana biler. Yetkin deri normal ve ya kombineolunmuş tipde ola biler, lakin o, ekser hallarda quru deriye xas olan xüsusiyyetlerle özünü büruze verir. Deriye ev şeraitinde düzgün ve peşekar qulluq olunduqda onun yaşlanmasını ehemiyyetli derecede lengitmek, sağlam ve parlaq görünüşünü uzun müddet qorumaq mümkündür.

Derinin yaşlanması
Derinin yaşlanması – obyektiv (daxili) ve subyektiv (xarici) amillerin tesirinden baş veren qaçılmaz prosesdir. Daxili amillere irsiyyet, hormonal, metabolik ve biokimyevi deyişiklikler, xarici amillere ise etraf mühitin tesiri ve heyat terzi aiddir. Estetik tebabet qocalmanın obyektiv sebeblerini yalnız dolayı yolla zeiflede biler. Subyektiv amilleri ise ekser hallarda insan müsteqil şekilde azalda ve ya tamamen uzaqlaşdıra biler.


Orqanizmdeki her bir orqan kimi deri de 25 yaşdan başlayaraq, bioloji qocalmaya meruz qalır. Tebii yaşlanmanın esasını fizioloji proseslerin lengimesi ve pozulması teşkil edir ki, bu da derinin struktur deyişikliklerine


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Kosmetik problemlər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 853