canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Alkoqol deliriyası

Alkoqol deliriyası – metalkoqol psixoz. II ve III dereceli alkoqolizmden eziyyet çeken pasientlerde daha çox müşahide olunur. Alkoqolu qefleten kesdikden bir neçe gün sonra yaranır. Huşun pozulması, görme, eşitme ve taktil illüziyaları ve hallüsinasiyaları ile müşayiet olunur. Narahatlıq, etraflarda tremor, ürekdöyünme, AT-in deyişmesi, yuxusuzluq ve kabuslar (yuxuda) kimi önceden meydana çıxan elametlerle tedricen başlanması xarakterikdir. Tam sağalma, qalıq tezahürlerle (yaddaş pozulmaları, psixoüzvi sindromlar) sağalma ve letal sonlanma mümkündür.

Alkoqol deliriyası barede ümumi melumat
Alkoqol deliriyası – en geniş yayılmış alkoqol psixozudur. Adeten, 7-10 il müntezem alkoqol qebulundan sonra yaranır. II ve III dereceli alkoqolizmli pasiyentlerde meydana çıxır. Ayrı-ayrı klinik hallarda alkoqol asılılığından eziyyet çekmeyen pasiyentlerde güclü alkoqol ekssesinden sonra inkişaf ede biler. Geniş yayılmış fikirlerin eksine olaraq alkoqol deliriyası simptomları hemişe spirtli içkinin qefleten kesilmesinden sonra meydana çıxır; heç vaxt alkoqol serxoşluğunda yaranmır.

Аlkoqol deliriyası aqressivlikle müşayiet oluna biler, lakin xesteler hemişe aqressiv olmur. Bezen eks menzere – xoşniyyetlilik, entuziazm, etrafdakıların rifahı namine her hansı bir yaxşı iş (mes., yaşıl insancıqları qovmaq lazımdır ki, artıb töreyib başqalarını tenge getirmesin) görmeye cehdlerle müşahide olunur. Lakin xesteni tehlükesiz hesab etmek olmaz; hetta o özünü tam zerersiz gösterse bele veziyyeti her an deyişe biler. Alkoqol deliriyası heyati tehlükeli veziyyetdir. Bele ki, patoloji veziyyet müalice olunmadıqda suisid, bedbext hadiseler ve daxili orqanlar terefinden ağırlaşmalardan pasiyentlerin texminen 10%-i ölür. Bu xesteliye şübhe olduqda vaxt itirmeden narkologiya ve psixiatriya sahelerinin mütexessislerine müraciet edilmelidir.

Alkoqol deliriyasının inkişafı ve tesnifatı
Alkoqol deliriyasının esas inkişaf sebebi alkoqolizmdir. Risk faktorlarına davamlı ağır serxoşluq,


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Narkoloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 856