canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Mede adenokarsinoması

Mede adenokarsinoması – vezili epitelden törenmiş mede xerçenginin en geniş yayılmış formasıdır. Bu xestelik erken merhelelerde özünü heç bir şekilde göstermeye biler; bu, erken diaqnostikanı çetinleşdirir. Zaman keçdikce iştahasızlıq, ürekbulanma, geyirme, arıqlama, zeiflik, apatiya, epiqastral nahiyede ağrı meydana çıxır ve proqreqsivleşir. Diaqnozu tesdiqlemek meqsedile biopsiya ile EQDS heyata keçirilir, qanda onkomarkerler müeyyenleşdirilir, medenin rentgenoqrafiyası ve s. aparılır. Müalicenin yegane radikal metodu şişin cerrahi üsulla kesilmesidir. Şüa ve kimyaterapiya tamamlayıcı metod kimi ve ya cerrahi emeliyyata eks gösteriş olduqda icra olunur.

Mede adenokarsinoması barede ümumi melumat
Mede adenokarsinoması mede divarının vezili epitelinin hüceyrelerinden inkişaf eden bedxasseli şişdir. Bu xestelik mede xerçengi klinik hallarının ekseriyyetini teşkil edir ve Rusiya, Skandinaviya ölkeleri, Ukrayna, Yaponiya ve bu kimi bir çox ölkelerde onkopatologiyalar arasında ilk pilleni tutur. Adeten, mehz bu patologiya “mede xerçengi” terminini ifade edir. Çetinlik ondan ibaretdir ki, erken merheleler simptomsuzdur; buna göre de erken diaqnostika çetinlik töredir. Pasientlerin texminen 40%-i qastroenteroloqa gecikmiş merhelelerde müraciet edirler ve bir sıra hallarda yanaşı geden patologiyalar sebebinden şişin cerrahi metodla kesilmesi mümkün olmur. Eyni zamanda radikal müalicede letallıq texminen 12% teşkil edir.

Mede adenokarsinomasının sebebleri
Mede adenokarsinomasının deqiq etiologiyası melum deyil. Patologiyanın inkişaf sebebi sekresiya basqılanması ve qan dövranı pozulması fonunda kanserogen agentlerin uzunmüddetli tesiri hesab olur. Bir sıra faktorlar mede xerçenginin inkişafına revac verir. Maliqnizasiya prosesi genetik meyillikle bağlıdır; qidalanma, bir sıra meişet faktorlarından asılıdır. Xesteliyin rastgelme tezliyi ile Helicobacter pylori infeksiyası arasında elaqenin olması sübut olunmuşdur. H.pylori qastrit ve mede xorası xesteliklerini


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Onkoloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 909