canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın intraliqamentar fibroması

Uşaqlığın intraliqamentar fibroması – fibroid şişlerin bir forması olub, uşaqlığı qarın boşluğunda fiksasiya eden enli bağın sehifeleri arasında lokalizasiya olunur. Patologiya klinik olaraq, gur meno- ve metrorragiyalar, anemiya, ağrı sindromu, sidik passajının pozulması, böyreklerin zedelenmesi ile tezahür edir. Diaqnoz kompleks müayineler – ginekoloji baxış, USM, Exo-histerosalpinqoskopiya, histeroskopiya, KT, MRT esasında qoyulur. Ekser hallarda uşaqlığın intraliqamentar fibroması cerrahi yolla xaric edilir.

Uşaqlığın intraliqamentar fibroması barede ümumi melumat
Uşaqlığın intraliqamentar fibroması stromal tipli hormondan asılı xoşxasseli şişler qrupuna aid olub, birleşdirici toxumanın hipertrofiya ve proliferasiyası neticesinde yaranır. Ginekologiyada uşaqlığın intraliqamentar lokalizasiyalı fibromasına az hallarda rast gelinir. Bu zaman fibroid düyün peritonun altında, uşaqlığın bağ aparatı ve uşaqlıqetrafı toxumada (parametriyada) yerleşir. Uşaqlığın intraliqamentar fibroması adeten derinde yerleşerek, magistral damarlar, sinir kelefleri, sidik axarları ve sidik kisesine söykenir. Uşaqlığın intraliqamentar fibromasının xaric edilmesi bir sıra texniki çetinliklerle müşayiet olunur.

Uşaqlığın intraliqamentar fibromasının yaranma sebebleri
Uşaqlığın intraliqamentar fibromasının sebebleri
Uşaqlığın intraliqamentar fibromasının etiologiyası axıra kimi öyrenilmemişdir. Patologiyanın inkifında hormonal disbalans-hiperestrogeniya, progesteron çatışmazlığı, hiperqonadotropizm başlıca rol oynayır. Mehz bu sebebden fibroid düyünler ekser hallarda reproduktiv dövrde inkişaf edir ve böyüyür, menopauzada ise eksine kiçilir. Uşaqlığın intraliqamentar fibromasının etioloji amillerine irsiyyet, anamnezde xroniki infeksiyaların (servisit, endometrit, adneksit, ooforit) olması, cinsi yolla keçen infeksiyalar, hamileliyin cerrahi yolla dayandırılması, medikamentoz abortlar, oral kontrasepsiyanın istifadesi, yumurtalıqların polikistozu aiddir. Uşaqlığın intraliqamentar


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Onkoloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 881