canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq yolunun sarkoması

Uşaqlıq yolunun sarkoması – onun birleşdirici toxumasından inkişaf eden bedxasseli şişdir. Patologiya süretli böyüme, parçalanma ve metastazlaşma ile seciyyelenir; klinik olaraq seroz-qanlı ifrazat, dizurik pozğunluqlar, ağrılarla tezahür edir. Uşaqlıq yolunun sarkomasının diaqnostikası ginekoloji müayine, kolposkopiya, biopsiyanın neticelerine esaslanır. Müalice cerrahi yolla aparılır, emeliyyatdan sonra şüa ve polikimyaterapiya tetbiq edilir. Uşaqlıq yolunun sarkoması zamanı proqnoz qeyri-qenaetbexşdir.

Uşaqlıq yolunun sarkoması barede ümumi melumat
Ginekologiyada uşaqlıq yolunun sarkoması nisbeten az rast gelinen şişlerdendir; adeten 3-5 yaşa qeder qızlarda ve menopauza dövründe olan qadınlarda (50-60 yaş) qeyde alınır. Uşaqlıq ve böyüklerde şişin növleri ferqli olur: qızlarda uşaqlıq yolunun embrional rabdomiosarkoması, qadınlarda ise leyomiosarkoma, fibrosarkoma, angiosarkoma, melanosarkoma müşahide edilir. Histoloji quruluşuna göre uşaqlıq yolunun iy hüceyreli, girde hüceyreli ve polimorfhüceyreli sarkomaları ayırd edilir.

Uşaqlarda sarkoma çox ağır gedir. Şiş polipebenzer ve ya salxımşekilli görünüşe malik olur, ölçüleri süretle artır, irinleyir, parçalanaraq, nekrotik xoralar emele getirir, uretra, sidik kisesi, uşaqlıq boynu, parametrium, düz bağırsağa infiltrasiya edir. Yaşlı qadınlarda uşaqlığın sarkoması mehdud düyün ve ya diffuz yastı infiltrat şeklinde olur, çanaq ve qasıq limfa düyünleri ve uzaq orqanlara (adeten ağciyerlere ve onurğa sütununa) erken metastazlar verir.


Uşaqlıq yolunun sarkomasının elametleri
Uşaqlıq yolunun sarkomasının elametleri
Uşaqlıq yolunun sarkoması süretli böyüme ile elaqedar kifayet qeder derin invaziya, xoralaşma ve parçalanma merhelesinde özünü büruze verir. Tipik elametlerine qan qarışıqlı seroz ve irinli ifrazatlar, hematuriya aiddir. Xestelerde mülayim dereceli temas qanaxmaları qeyd olunur. Çox zaman bu elametler vaginitin tezahürleri kimi qebul edilir, bu da uşaqlıq yolunun sarkomasının erken


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Onkoloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887