canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Vulvanın töremeleri

Vulvanın töremeleri – xarici cinsiyyet orqanlarının morfoloji xüsusiyyetlerine göre ferqlenen şiş xestelikleridir. Şişler klinik elametler olmadan inkişaf ede biler; iri ölçüler ve ya infiltrativ böyüme zamanı aralıq nahiyesinde diskomfort ve ağrı hissi, qanlı ve ya irinli ifrazat, vulvanın qıcıqlanması ve qaşınması müşahide olunur. Xarici cinsiyyet orqanlarının töremelerinin diaqnostikası vulvaya baxış, vulvoskopiya, yaxmanın sitoloji müayinesi, biopsiyaya esaslanır. Müalice töremelerin kesilmesi ve ya soyulmasından ibaretdir; bedxasseli neoplaziyalar zamanı vulvektomiya ve ya kombineolunmuş müalice tetbiq olunur.

Vulvanın töremeleri barede ümumi melumat
Vulvanın töremeleri hüceyrelerin anomal bölünmesi ile elaqedar toxumaların patoloji böyümesi neticesinde formalaşır.Onlar bu nahiyede yerleşen bütün toxuma strukturlarından – birleşdirici, piy, ezele, limfoid, epitel ve s. inkişaf ede biler. Xarici cinsiyyet orqanlarının töremeleri xoşxasseli (fibroma, fibrolipoma, hidroadenoma, miksoma, hemangioma, limfangioma, papilloma) ve bedxasseli (vulvanın xerçengi) olur. Onlar qasıq, kiçik ve böyük cinsiyyet dodaqları, klitor, uretranın xarici deliyi, arxa bitişme nahiyesinde lokalizasiya olunur.

Xarici cinsiyyet orqanlarının xoşxasseli töremeleri nisbeten zeif proliferasiyaedici böyümeye malik olur, etraf toxumalara sirayet etmir. Bedxasseli şişler üçün etraf toxumaların infiltrasiyası, süretli böyüme, hüceyre atipiyası, limfa düyünlerine ve uzaq orqanlara metastazlaşma qabiliyyeti xarakterikdir.


Vulvanın neoplaziyalarının etiologiyası müeyyen olunmamışdır. Onların inkişafının potensial amillerine neyroendokrin tenzimin pozulması, uzunmüddetli hormonal kontrasepsiya, cinsi yolla keçen infeksiyalar (İPV, xlamidioz, genital herpes ve s.), kolpit, vulvit, xarici cinsiyyet orqanlarının travmaları aiddir.

Vulvanın xoşxasseli töremelerinin növleri
Vulvanın töremelerinin növleri
Xarici cinsiyyet orqanlarının xoşxasseli töremelerine nisbeten az rast gelinir.


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Onkoloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 884