canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yumurtalığın disherminoması

Yumurtalığın disherminoması – bedxasseli şiş olub, indifferent ilkin cinsi hüceyreler – qonadalardan inkişaf etdiyi ehtimal olunur. Adeten cavan yaşlarda aşkarlanır. Çox zaman cinsiyyet orqanların hipoplaziyası ve ümumi infantilizm fonunda yaranır. Erken merhelelerde ağrı, halsızlıq ve dizutiya ile müşayiet oluna biler. Xesteliyin son merhelelerinde qonşu orqanlara invaziya, töremenin infeksiyalaşması, hipertermiya ve ümumi intoksikasiya müşahide olunur. Diaqnoz şikayetler, ümumi ve ginekoloji baxış, elave müayinelerin neticelerine esasen qoyulur. Müalice üsulu: cerrahi emeliyyat, sonra radioterapiya.

Yumurtalığın disherminoması barede ümumi melumat
Yumurtalığın disherminoması – bedxasseli töreme olub, ilkin cinsi hüceyrelerden inkişaf etdiyi ehtimal olunur. Herminogen şişlerin en yayılmış forması sayılır. Yumurtalıqların ümumi şişlerinin 0,5-4%-ni, yaşı 20-den aşağı olan xesteler arasında rast gelinen bedxasseli töremelerinin ise 20%-ni teşkil edir. 75% hallarda 10-30 yaş arasında izlenilir. Müşahidelerin 10-15%-de xesteliyin ikiterefli olması qeyd olunur. Yumurtalığın bedxasselik derecesi çox ferqli olur. Limfogen yolla metastazlaşma xarakterikdir. Hematogen metastazlar adeten xesteliyin terminal merhelesinde aşkarlanır. Müalice ginekologiya ve onkologiya sahesinin mütexessisleri terefinden aparılır.

Yumurtalığın disherminomasının yaranma sebebleri ve patanatomiyası
Yumurtalığın disherminomasının sebebleri
Yumurtalığın disherminoması ilkin cinsi hüceyrelerden inkişaf edir. Normada embrionun bütün hüceyreleri doğuş anına qeder primordial follikullar emele getirir. Follikulların yaranma prosesi pozulduqda bele hüceyreler orqan toxumasında deyişilmez halda qalır, gelecekde nezaretsiz şekilde proliferasiyaya uğrayaraq bedxasseli töremelere çevrilir. Yumurtalığın disherminoması olan xesteler ekser hallarda ümumi ve cinsi infantilizmden eziyyet çekir. Bele xestelerde çox zaman qadın cinsi orqanlarının anomaliyalarına rast gelinir. Anamnezde amenoreya ve ya


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Onkoloji xəstəliklər
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 826