canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Blefaroplastika

Blefaroplastika:
Blefaroplastika nedir?
Üst ve alt göz qapaqlarının plastikası – blefaroplastika estetik emeliyyat sayılır. Onun kömeyile göz qapaqlarındakı artıq deri ve piy toxuması kesilib götürülür. Neticede göz qapağı dartılır, yaşla bağlı göz etrafında yaranan deyişiklikler aradan qalxır. Blefaroplastika sayesinde göz altı qırışlar ve torbacıqlar yox olur, xarici görünüş yaxşılaşır. Blefaroplastika izoleolunmuş formada ve yaxud diger estetik emeliyyatlarla birge aparıla biler.

Ümumiyyetle, göz qapağının derisi tez qocalmağa başlayır. 30 yaşdan sonra bu nahiyedeki deri elastikliyini itirir ve sallanır. Bu deyişiklikler insanı yorğun ve yaşlı gösterir. Blefaroplastika emeliyyatından sonra neinki üz cavanlaşır, hem de gözdaxili tezyiq stabilleşir ve periferik görme yaxşılaşır.

Blefaroplastikanın növleri
Blefaroplastikanın növleri
Emeliyyat üst ve alt göz qapaqlarında aparılır. Üst göz qapağının plastikası zamanı bu hissede deri ve piy artığı kesilir. Alt göz qapağının blefaroplastikası enenevi üsulla, intraorbital piyin xaric edilmesi ve ya eksine, saxlanılması ile yerine yetirilir. Her 2 göz qapağının emeliyyatı deriden ve yaxud transkonyunktival müdaxile ile icra olunur.


Bir sıra hallarda blefaroplastika göz qapaqlarının lazer pilinqi ile tamamlanır. Burada meqsed xırda qırışların itirilmesinden ibaretdir. Yaşla bağlı ciddi deyişikliklere rast gelindikde blefaroplastika üzün sümüküstü ve ya sümükaltı dartılması (gicgahdan ve yaxud blefaroplastik üsulla) ile müşterek şekilde heyata keçirilir.

Blefaroplastikaya hazırlıq
Pasiyent göz qapağındakı estetik problemlerle bağlı plastik cerraha müraciet etdikde bu nahiyedeki derinin elastiklik derecesi müeyyenleşdirilir. Hemçinin qaşların veziyyetine diqqet yetirilir. Onlar sallandıqda kombineolunmuş emeliyyat – blefaroplastika ve üzün endoskopik liftinqi meqsedeuyğundur. Uğurlu blefaroplastika göz etrafı nahiyenin yaşla bağlı bütün problemlerini geride qoyur.

Emeliyyatönü merhelede bir


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Plastik cərrahiyyə
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 848