canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Anatomik dar çanaq

Anatomik dar çanaq – kiçik ölçüleri sayesinde tebii doğuşun gedişatını çetinleşdiren, doğuş prosesine mexaniki manee töreden çanaqdır. Onun bir ve ya bir neçe ölçüleri normadan 1,5-2 sm az olur. Patologiya anadangelme anomaliyalar, raxit, poliomielit, uşaq yaşlarında elverişsiz heyat şeraiti, stress, idmanla intensiv meşğul olmaq, travmatik zedelenmeler ve sümük toxumasının şiş xestelikleri neticesinde yaranır. Diaqnostika mayalanmadan evvel ve ya hamilelik zamanı çanaqölçen, ginekoloji ve elave müayinelerin kömeyile aparılır. Doğuş üsulu ferdi qaydada seçilir, bir çox hallarda Qeyseriyye kesiyi emeliyyatı icra olunur.

Anatomik dar çanaq barede ümumi melumat
Anatomik dar çanaq – çanağın bir ve ya bir neçe ölçüsünün azalmasıdır. Mamalıq ve ginekologiya sahesinde aparılan tedqiqatların neticelerine esasen bu patologiyanın yayılması 1 – 11% , orta hesabla 3-6% teşkil edir. Son zamanlar anatomik dar çanağın silinmiş variantı daha çox müşahide olunur. Mama-ginekoloqların fikrince doğuş zamanı problemler adeten keskin nezereçarpmayan daralma ile diger faktorların birge tesirinden yaranır. Dölün orta ölçülerinin artması ve ifadeli dar çanağa rastgelme hallarının azalması ile elaqedar bir sıra mütexessisler bu patologiyanın kriteriyalarına yeniden baxılmasını teklif edir. Anatomik dar çanağın müşahide olunduğu qadınlarda hamileliyin aparılması ve doğuş üçün optimal taktikanın seçilmesi perinatal ölüm hallarının, ana ve yenidoğulmuşun travmatizminin aradan qaldırılmasına yöneldilmışdir.

Anatomik dar çanağın yaranma sebebleri
Anatomik dar çanağın sebebleri
Dar çanaq müxtelif amillerin – inkişaf anomaliyaları, USİ (uşaq serebral iflici), bed ve xoşxasseli töremeler, osteomalyasiya, skolioz, kifoz, spondilolistez, müxtelif menşeli axsamaların (meselen, etrafların ferqli uzunluqda olması ve ya innervasiyanın pozulması) tesirinden inkişaf ede biler.


Anatomik dar çanaq problemine hesr olunmuş elmi-tedqiqat işlerinde esas sebeb qisminde raxit, sümük veremi,


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7301 / 1170