canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Anovulyator sikl

Anovulyator sikl – birfazalı aybaşı sikli olub, ovulyasiya ve sarı cismin inkişaf fazasının olmaması, aybaşı qanaxmalarının müntezem ve ritmik gedişi ile xarakterize olunur. Ginekologiyada orqanizmin fizioloji anovulyasiya ile müşayiet olunan halları (cinsi yetişkenlik dövrü) ve sonsuzluq zamanı patoloji anovulyator sikl qeyd olunmuşdur. Anovulyator siklin diaqnostikasında fizioloji testler, transvaginal USM, endometriumdan götürülmüş yaxmanın müayinesinden istifade olunur. Anovulyator sikl aşkar olunduqda müalice funksional sonsuzluğun aradan qaldırılması ve endometriumun normadan artıq proliferasiyasının azaldılmasına yöneldilir. Proqnoz tekfazalı sikli töreden sebeblere esaslanır.

Anovulyator sikl barede ümumi melumat
Anovulyator sikl birfazalı olur, çünki bu patologiyada normal aybaşı sikline xas olan fazaların bir-birini evezlemesi baş vermir. Endometriumun deskvamasiya ve regenerasiyası ile evez olunan proliferasiya fazası demek olar ki, bütün anovulyator sikli ehate edir. Sarı cismin inkişafı neticesinde ovulyasiyadan sonra yaranan sekretor faza baş tutmur. Disfunksional uşaqlıq qanaxmalarından ferqli olaraq anovulyator sikl siklik aybaşıyabenzer qanaxmalarla xarakterize olunur.

Anovulyator siklin yaranma sebebleri
Anovulyator siklin sebebleri
Reproduktiv dövrde olan praktik sağlam qadınlarda anovulyator sikle nadir hallarda (1-3%) rast gelinir. Bu qadınlarda anovulyator sikl ovulyator siklle növbeleşe biler. Anovulyasiya diger coğrafi regiona sefer zamanı iqlim deyişilmesi sebebinden yarana biler. En çox rast gelinen fizioloji sebeblere qadın orqanizminde geden yaşla bağlı deyişiklikler – cinsi yetişkenlik ve reproduktiv funksiyanın sönmesi (klimaks) aiddir. Hamilelik ve laktasiya dövründe anovulyasiyanın amenoreya ile müşterek rast gelinmesi fizioloji proses sayılır. Ritmik qanaxmalar berpa olunduqda laktasiya dövründe olan qadınların 40-50%-de sikl tekfazalı anovulyator xarakter daşıyır.


Anovulyator siklin korreksiya teleb eden


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7301 / 1170